ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

'Kaçak Bina(lar ) Yükseliyor, Yeşilyurt Belediyesi uyuyor (mu' )!'

 

15 Eylul 2017 20:43
'Kaçak Bina(lar ) Yükseliyor, Yeşilyurt Belediyesi uyuyor (mu' )!'

 

     Konak, Karagöz, Çır mıhtı ve Gündüz bey bölgelerinde kaçak yapılaşmanın arttığı öne sürülürken, Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Orhan Tanataş, “Temeller atılıyor, kamyon kamyon hafriyat ve malzeme taşınıyor ve belediye görmüyor!” iddiasında bulundu.

      Yeşilyurt Belediyesi’nin sorumluluğundaki alanlardan, imar planı olmayan ve dolayısıyla yapılaşmaya açılmayan bölgelerde, yeterli önlem alınmadığı için kaçak binaların arttığı bildiriliyor. Konak, Karagöz, Çırmıhtı ve Gündüz bey’de bu duruma çok sayıda örnek bulunduğu dile getirilirken, CHP’li meclis üyesi Tanataş, “Plansız alanlarda olan Konak, Karagöz, Yeşilyurt ve Gündüz bey’in birçok bölgesinde kum gibi binalar yükseliyor. İmar verilmemiş alanlarda yapılan yapılar ruhsatsızdır. Çünkü planı yoktur. Yola mı gidecek, okula mı, parka mı, camiye mi, belli değil. Ama binalar yükseliyor. Çünkü denetim yok. Çünkü belediye takip etmiyor. Bir nevi serbest bırakıyor. Temeller atılıyor, kamyon kamyon hafriyat ve malzeme taşınıyor ve belediye görmüyor! Bu mümkün mü? Serbestliği ve denetimsizliği gören vatandaş, zar-zor biriktirdiği parayla veya borç- harç yaparak binasını dikiyor.

     Şimdi ya binasını yıkacak ya da ceza ödeyecek. Vatandaşa yazık değil mi? Neden zamanında gerekli önlemleri almıyorsun. Binasını diken vatandaş, elektrik ve su aboneliğine başvuruyor. Ama abonelik alamıyor. Özellikle AKSA elektrik için, ‘Belediyeden yazı getirin’ diyor. Çünkü yapı ruhsatsız, aboneliği verse suç işlemiş olacak. Belediye de yazıyı vermem diyor. Olan yine vatandaşa oluyor.” diye konuştu.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.