ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

'İŞARETLEME'OLAYINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

 

25 Kasım 2017 22:49
 'İŞARETLEME'OLAYINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

 

 

Malatya’da kapı işaretlenme olayına tepkiler halen devam ederken Alevi federasyonları, zanlı ya da zanlıların biran evvel, yargı karşısına çıkarılmasını talep etti.

Geçtiğimiz günlerde Malatya’nı n Yeşilyurt ilçesi, Cemal Gürsel mahallesinde bulunan iki sokak içerisinde toplamda 13 kapıya işaret bırakılmış ve sonrasında birçok kez, ulusal ve yerel medyada bu olay gündeme gelmişti. Cumartesi Günü yine Alevi örgütleri tarafından Cemal Gürsel mahallesinde ki işaretleme yapılan her iki sokakta yerinden incelenilerek sokak içerisinde basın açıklaması yapıldı. Gerçekleştirilen basın açıklaması toplantısına, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş, Alevi Bektaşi federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız, PSAKD Malatya ve Ören şube başkanları, HDP parti meclis üyesi Pınar Aydın HDP il eş başkanları, DBP, ESP, EMEP, ÖDP, İHD, Eğitim Sen, BTS ve ÇGD Toplumsal Dayanışma derneği temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Yapılan basın toplantısında  konuşan Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş, “Özellikle son yıllarda Malatya, Adıyaman ve Maraş’ta yoğunlaşan işaretleme, yer yer demokratik oyunlar, göç ettirme politikaları ve tacizlerle gündemde. Bunları kimlerin yaptığını bilmiyoruz, sağlıklı bir şekilde de ortaya çıkartılacağına da inanmıyoruz. Çünkü yine sonunda bir sarhoş, bir berduş veya çocuk deyip, işin içinden çıkacaklar. Ortalama bir insan aklı ile düşündüğümüzde sonuçlardan bakarak ne olduğunu görebiliyoruz, bu tip tacizlerin hedefi genellikle Aleviler, Kürtler, azınlık inançlar. Türk ve Sünni olmayan herkesi buradan ayıklama operasyonu olarak görüyoruz, çünkü yaşadıklarımız bu.” dedi

Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş ın konuşmasından sonra söz alan Alevi Bektaşi federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız ise; “Maraş Katliamı’nın 39. Yıl dönümüne yaklaştığımız bu günlerde karar eller Alevilerin yaşadığı mahallede yine kol gezmektedir. 22 Kasım sabaha karşı Alevilerin yoğun olarak yaşadığı Malatya Cemal Gürsel Mahallesinde 13 evin kırmızı çarpı işaretiyle işaretlenmesi, elbette bizlere geçmişi hatırlamaktadır. Bu işare 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.