ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Pusulamız Haziran! 'Hrant Dink, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypak kaya'dır'

 

06 Şubat 2018 11:11
Pusulamız Haziran! 'Hrant Dink, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypak kaya'dır'

 

ÖDP Malatya İl örgütü olağan kongresini gerçekleştirdi

 

    Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin (ÖDP) “Haramilerin saltanatını yıkalım. Kentimize, emeğimize, yaşamımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Bir yol açalım” sloganıyla çağrı yaptığı Malatya İl Kongresi, Dilan Düğün Salonunda yoğun katılımla başladı.

      ÖDP Malatya il örgütü olağan kongre ve konferanslarını gerçekleştirdi.”Birlikte başarabiliriz” sloganıyla organize edilen kongreye, AKP karanlığını karşı birlikte mücadele mesajı damgasını vurdu. Salona asılan ve yaşamını yitiren ÖDP üyeleri öğretmen Bahadır Grammeşin ile Sinan Kayış’ve  hrant dink fotoğraflarının yer aldığı Devrimci Gençler imzalı pankarta,” Sizin zulmünüz biz ‘yeniden’ dediğimiz an biter” sözleri yazıldı.

‘ Pusulamız, Hrant Dink,Mahir Çayan,Deniz Gezmiş,İbrahim Kaypakkaya’dır’

    Malatya’daki konferansta konuşan ÖDP yeşilyurt il başkanı Ali osman izci,”ÖDP’ nin pusulası Haziran’dır. Tüm halkımızı Haziranlaşmaya ve 21.yüzyılda devrim-sosyalizm çağrısını daha çok yükseltmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

   “Ermeni katliamının 90.yıl dönümünün yaklaştığı bu günlerde özellikle Malatyalı Değerli Gazeteci arkadaşımız Hrant Dink’i de özlem ve saygıyla anarak başlamak istiyorum” diyerek konuşmaya başlayan ÖDP eski başkan seda uçar, son süreçte yaşanan gazetecilere yönelik tutuklamaları da hatırlatarak,”Biz aydınlar, gazeteciler, sosyalistler ve devrimciler yaşanılan bu buhranlı süreçten kazanarak çıkacağız.

     Bizler çok değerli gazeteci arkadaşımız Hrant Dink ve devrimci gençlerimiz Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypaykaya gibi özgürlüğe inanmış şahsiyetlerimizden güç alarak, inandığımız mücadelemizi yılmadan devam ettireceğiz” diye konuştu.

Uçar, son olarak 21.yüzyılda devrim-sosyalizm kazanacaktır.” diyerek mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı ve bugünkü yaptığımız kongre bizi yannız bırakmayan HDP, İHD. BTS, EMEP EĞİTİMSEN, ADD ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarına bizleri yannız bırakmayıp geldiklerinden dolayı çok teşekkür etti.

’21.yüzyılın kazananı “Devrim-sosyalizm” olacaktır’

     Malatya’da ÖDP’ nin il Kongresi’nde konuşan MYK üyesi prof. Dr Hayri kozanoğlu,”AKP’nin sınır tanımayan kapitalist düzenine karşı bizler köylü, işçi, emekçi, genç ve devrimciler, inadına barış ve direniş demeye devam edeceğiz” dedi.

ÖDP’ nin bu gereklilikler doğrultusunda kendisini yenilediğini ve kendisini Haziran’ın ihtiyaçlarına uygun bir hale getirmenin çabasında olduğunu kaydeden kozanoğlu konuşmasından sonra yeni seçilen Aliekber baytemur konuşma sözü alarak şu sözlere yer verdi,  Ya yıkar ve yeniden kurarız, ya da yok oluruz. Bizim, ÖDP’nin bu yoldaki pusulası hazirandır. Tüm halkımızı bu cendereden kurtulması için Haziranlaşmaya ve 21. yüzyılda devrim-sosyalizm çağrısını daha çok yükseltmeye davet ediyoruz” dedi 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.