ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya'da PKK / KCK operasyonunda 13 tutuklama

 

21 Şubat 2018 15:57
Malatya'da PKK / KCK operasyonunda 13 tutuklama

 

 

     Malatya'da geçtiğimiz günlerde PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP İl Başkanı Aydın Üstün'ün de olduğu bildirildi.

     Malatya’da geçtiğimiz günlerde PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan İHD ve HDP üyesi oldukları belirtilen 13 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP İl Başkanı Aydın Üstün’ün de olduğu bildirildi.

     Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada terör örgütü PKK/KCK üyesi oldukları, kentteki terörist cenazeleri, basın açıklamaları ve yürüyüşlere katıldıkları gerekçesiyle aralarında HDP Malatya İl Başkanı ve DBP il yöneticilerinin de bulunduğu 3’ü kadın 13 şüpheli, 13 Şubat’ta gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Göz altına alınan şahıslar emniyetteki sorgulamalarının ardından 20 – 2 – 2018 tarihinde adliyeye sevk edildi.

 “13 Şubat 2018 tarihinde sabah saatlerinde Perihan Yücekaya, Hasan Şahin, Hasan Kaya, Mahmut Bilgiç, Abuzer Adıyaman, Sibel Yaylagül ve Polat Akköse toplam 8 kişi insan hakları üyeleri ve 5 kişide HDP yöneticileri toplam 13 kişi göz alınmıştır. Örgüt üyeliği ve sosyal medya paylaşımından dolayı 19 şubat tarihinde çıkarılan mahkemede tutuklama talebiyle cezaevine gönderildi.

     Şüpheliler, emniyetteki sorgulamalarının ardından 20 – 2 – 2018 tarihinde adliyeye sevk edildi. 13 kişinin tamamı tutuklandı. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.