ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ BİR YENİ'YE DAHA İMZA ATIYOR

 

16 Mart 2018 13:57
TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ BİR YENİ'YE DAHA İMZA ATIYOR

Kalp cerrahisi, karaciğer ve ilik nakillerinden sonra mide kanserine çare;

 

 

     Türkiye genelinde çok sayılır merkezlerde yapılan ilk evre mide tümörünün ESD Denilen işlemle endoskopik olarak ameliyatsız çıkarılma işlemi Turgut Özal tıp merkezinde bundan sonra gerçekleştir ilebilecektir.

    B u güne kadar bazı merkezlerde yapılan ancak bundan sonra Malatya TÖTM Gastroenteroloji kliniğinde de ilk evre mide tümörünün ESD denilen işlemle endoskopik olarak ameliyatsız çıkarılma işlemi hastanede uygulamaya başlanacaktır.

     Malatya TÖTM gastroenteroloji bölümünde görev yapmakta olan Doç.Dr Yılmaz Bilgiç tarafında gerçekleştirilmekte olan ilk evre mide tümörünün ESD denilen işlemle endoskopik olarak ameliyatsız çıkarılma işlemini gerçekleştirilecek olması TÖTM adına bir ilki daha başarmış olmak demektir.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

 Doç. Dr. Yılmaz Bilgiç “Endoskopik submukozal diseksiyon (ESD )

    ESD İşlemi yemek borusu, mide ve kalın barsakta tümör öncüsü veya erken evrede ki tümörlerin özel endoskopik bıçaklar, kanama durdurucular ve klipsler yardımıyla endoskopik olarak çıkartılma işlemidir.

   Bu tümörler uzak doğu ülkelerinde ( Japonya, Güney Kore gibi ) erken yaşlarda ve çok sık görüldüğünden bu işlemler bu ülkelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bizim ülkemizde de giderek artan sıklıkla kullanılmaktadır. Biz bu işlemi öğrenmek için Türk Gastroenteroloji derneğinin bursuyla iki ay Güney Kore’de Korea Üniversity Endoscopy center de bulunduk.

     Bizim merkezimizde şu ana kadar 7 vaka yaptık. Kalın bağırsakta en büyüğü 9x4 lik tümör öncüsü lezyonu ve mide de en büyüğü 5x4 cm lik lezyonu endoskopik olarak çıkarttık. Hastalar sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

      Tıp alanında ki ilerlemeler ve modern toplumun yaşam tarzı değişiklikleri bu tümörlerin erken evrede giderek artan oranlarda tespit edilmesine ve çıkartılmasında olanak sağlamaktadır.

Bizde merkezimizde bu işi daha da geliştirerek bölgemizde bu konuda öncülük yapmak istiyoruz “ dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.