ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

PSAKD' DEN 1 MAYIS'A ÇAĞRI

 

27 Nisan 2018 08:32
PSAKD' DEN 1 MAYIS'A ÇAĞRI

 

 

      Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)Malatya şube Başkanı Latife Ulutaş Malatya halkını 1 Mayıs Kutlamaları için emeksiz kavşağında ki meydana çağrı açıklaması gerçekleştirdi.

      Dernek Binasında basın açıklaması yapan Ulutaş, baskılara, yolsuzluğa, yoksulluğa, ırkçılığa, kadın cinayetlerine, iş cinayetlerine karşı herkesi alanlara davet ediyorum dedi.

      Ulutaş yaptığı basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Baskıların her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. Yaklaşık iki yıldır OHAL koşullarında yönetiliyoruz. Bu ülkenin farklılıklarına karşı uygulanmakta olan zulüm, ötekileştirme, asimile etme;

      Farklı dil ve etnik kökende olan halkların üzerinde korku imparatorluğu kurulmaya çalışılıyor. Emekçiler KYK’ lerle işlerinden ve haklarından uzaklaştırılarak gelecekleri karartılıyor. Aleviler, kendi inancını, kendi kültürünü yaşatmaya çalışırken gözaltına alınıyor, cezaevlerine konuluyor.

       Böyle bir ortamda yaklaşan 1 Mayıs işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma gününde tüm bu haksızlıklara karşı işçi ve emekçilerle omuz omuza alanlarda olacağız. Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak inancımıza, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkacağız.

Emeğini alın teriyle kazanan bizler özelleştirmelere, baskılara, yolsuzluğa, yoksulluğa, ırkçılığa, kadın cinayetlerine, iş cinayetlerine….

 

      Diyanet’in fetvalarına, her türlü asimilasyon politikalarına, ülkemizdeki bu olumsuz gidişata dur demek için benim kabem emektir diyen tüm Pir Sultan üyelerini ve Alevi halkını 1 Mayıs Salı günü saat 10.30 da Malatya dernek şubemizde bir araya gelerek 1 Mayıs ta alanlara çağırıyoruz”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.