ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Kenanoğlu: Adalet Bakanlığı'nın Personel Alım Listesinde Alevilere Yer Yok

 

15 Ekim 2019 06:14
Kenanoğlu: Adalet Bakanlığı'nın Personel Alım Listesinde Alevilere Yer Yok

 

 

       HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Adalet Bakanlığı’na alınacak personel listelerinin ortak özelliği, bu listelerde Alevilerin olmayışıdır. Hükümetin Alevilere yönelik dışlayıcı tavrı devam ediyor. Biz bu tavrı ve tutumu kınıyor ve gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

         FETÖ üyeliğinden yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan eski Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu üyesi hâkim Murat Özkan ifadesinde, Adalet Bakanlığı’na alınacak personel listesinin dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ ın kardeşi Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Ünal Bozdağ’ dan geldiğini söylemişti.

        Konuyu meclis gündemine taşıyan HDP’li  Kenanoğlu bu tavrı kınadıklarını ve gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Kenanoğlu mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 

        “Adalet Bakanlığı’na alınacak personel listelerinin ortak özelliği, bu listelerde Alevilerin olmayışıdır. Murat Özkan’ın itirafını biz yakından biliyoruz ve sahadan da bunun birçok emaresini görüyoruz. Hükümetin Alevilere yönelik dışlayıcı tavrı devam ediyor. Biz bu tavrı ve tutumu kınıyor ve gereğinin yerine getirilmesini talep ediyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.