ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Deprem Elazığ ve Malatya'yı Vurdu

 

25 Ocak 2020 17:06
Deprem Elazığ ve Malatya'yı Vurdu

 

Depremde Malatya'da Doğanyol İlçemizde 6 Kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

         Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde meydana geldi.

 İlk belirlemelere göre, deprem birçok çevre illerde de hissedildi.

          Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 6.5, merkez üssünü de Sivrice olarak açıklarken derinliği 10 kilometre olarak bildirdi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Elazığ Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

         Malatya Doğanyol İlçesinde göçük altında kalarak hayatını kaybeden 6 vatandaş olduğu, Elazığ da ise 8 vatandaşın hayatlarını kaybettiği açıklandı.

Ölü sayısının artacağı gelen bilgiler arasında. Doğanyol'da 94'ye yakın yaralı olduğu ve merkez hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

       Malatya merkezde herhangi bir can kaybı bulunmazken, bazı evlerde çatlaklar meydana geldiği görüldü.

      Malatya 00,30 itibari ile sokakta geçirirken, artçı depremlerin 30'a yakın olduğu görüldü. Artçılardan 5,4 olan deprem sonrası Malatya da ki vatandaşların evlerine girmeden ateşler yakarak  dışarıdan geçirmekte olduğunu söyleyebiliriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.