ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

PSAKD Malatya Şubesi’nde Hızır Lokması pay edildi.

 

21 Şubat 2020 22:55
PSAKD Malatya Şubesi’nde Hızır Lokması pay edildi.

 

 

Alevi inancına göre her şubat ayının ortaları HIZIR ayıdır ve bu ayda lokmalar hazırlanılır cemler yapılır ve inançlarının gereğini yaparlar.

Dernek binasında yapılan Lokmaya Baba Mansur Ocağı pirlerinden Hüseyin Kuğu duasını okudu ve pir Sultan Abdal kültür derneği ( PSAKD )Malatya Şubesi’nde de bu anlayışla Hızır Lokması pay edildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkan’nı Latife Ulutaş da yaptığı konuşmada özellikle barıştan kardeşlikten söz ederken yapılan faşizme ve uygulamalarına karşı mutlaka birlik beraberlik içierisinde kenetlenerek dik durulması gerektiğini özellikle vurguladı.

Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Malatya’da Hızır lokması canlara pay edildi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube binasında verilen lokmaya Baba Mansur Ocağı pirlerinden Hüseyin Kuğu ve çok sayıda can lokmalar ile demokratik kurum ve kuruluşları da katıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.