ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

ARGUVAN'DA HATIRA ORMAN ALANINDA İNŞAAT

 

29 Haziran 2020 22:16
ARGUVAN'DA HATIRA ORMAN ALANINDA İNŞAAT

 

 

        Arguvan adıyla, türküleriyle ve son günlerde de arı ve meşe balıyla ayrıca Atma Havzası Ağaçlandırılması ile gündemde kalırken, 12 yıl önce ağaçlandırma yapılan alanda inşaat çalışmaları başlamıştır.

      Arguvan ın ilk hatıra orman alanıdır. Burada ne yapılıyor veya ne yapılacak belli değil.

 Hafriyat, kepçe ve kırıcılar hummalı bir çalışma içerisindeler.

      Hatıra orman alanı olarak ağaçlandırılan bu alan ile ilgili olarak Arguvan ın ilk kadın kaymakamı (Aslı Aynaoglu Kuzulu 2007-2010 Yılları arasında) görev yapmıştı.

        Kaymakam Aslı Hanım sporsever, bisiklete biner, yeşil hayranı ve doğa aşığı bir insandı. Buranın Ağaçlandırılması kapsamında Hazineye ait Arguvan-Eymir istikameti Kara höyük Yolu üzerinde bulunan araziye STK 'lar ve Atatürk Ortaokulu Öğrencileri ve Belediye Başkanı, Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığı, Arguvan İlçe Emniyet Amirliği ve Kalabalık bir toplulukla, bu alana badem, çam ve akasya ağaçları dikim töreni yapılmıştı. Yaklaşık 10 Dönümlük bu alana o günlerde ağaç dikimi gerçekleştirilmişti.

        Bugün 26 Haziran 2020 itibariyle, bu alanın tepe bölgesinde hafriyat çalışması yapıldığını ve bu alana konut temellerinin yapıldığını ve hafriyat kepçesinin çalışmalarını gördüğüm anda çok üzüldüğümü ifade etmeliyim.

 Çünkü dikilen ağaçların söküldüğünü ve har fiyat çalışması yapan ekibin böyle bir alanda çalışma yapması düşündürücü.

Çalışma yapılan alandan sökülen ağaçların durumu nedir?

          Ağaç katliamının yapılması, o ağaçların dikimini yapanların ve bende bu ağaçların dikiminde o dönemde alanda bulunan birisi olarak çok üzüldüğümü ifade etmeliyim.

Hz. Ali "Ağaç kesen baş keser" der. İnancımız gereği bu alanı seçenler ve bu alana kar amacı güden bir yapılaşmayı esefle karşıladığımı belirtmeliyim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.