ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

ARGUVAN MEŞE BALI TESCİLLENDİ….İ

 

11 Temmuz 2020 08:37
ARGUVAN MEŞE BALI TESCİLLENDİ….İ

 

Arguvan ilçemizde yıllardır bal üretimini başarı ile yapan bu yılda biraz daha erken başlayarak Arguvan da bir ilki gerçekleştirerek meşe balı üretimini gerçekleştirdi.

Meşe Balı üretimi yapan ve kamuoyuyla paylaşan Barış Gönül, Meşe Balının analizlerinin yapılması için çok çaba sarf eden Barış gönül neticede analiz yapılmak üzere "Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde Prof. Dr. Sevgi Kolaylı hocamıza gönderdi ve analizyaptı. Meşe balının çok kaliteli bir bal olduğu bir şekilde tescillenmiş oldu.

Yaptığı işlerin karşılığında başarılar elde eden Barış Gönül açıklamasında; "Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde Meşe Balımızın analizini Prof. Dr. Sevgi Kolaylı hocamız yaptı. Çok kaliteli bir bal olduğunu söyledi analiz raporuda bu şekilde. Arguvan da bir ilke daha imza atarak bu kaliteli ürünü üretmiş olduk. Analize süzme bal gönderdik süzme ballar 150 kğ lık tanklarda dinlendirdikten sonra kavanozladık ve herhangi bir kavanozu analize gönderdik. İçeriğini ve değerlerini benimde çok merak ettiğim bir konuydu çok mutluyum. Herkese sevgiler saygılar sunarım" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.