ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya’da Emek Gençliği üyesine polis baskısı

 

26 Ağustos 2020 10:00
Malatya’da Emek Gençliği üyesine polis baskısı

 

 

        Malatya'da polisler, bir Emek Gençliği üyesinin ailesini Emniyete çağırarak "Çocuğunuz illegal örgütlere gidiyor" dedi. Ardından da Emek Gençliği üyesi Emniyette sorguya alındı.

         Emek Partisi (EMEP) Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin, bir Emek Gençliği üyesine polislerin baskı yaptığını duyurdu. Partilerinin yasa dışı gösterilmeye çalışıldığını söyleyen Gültekin, “Yasaları korumakla görevliler, yasaları hiçe sayıyorlar. Partililerimiz bu şekilde mücadeleden vazgeçirilemez” dedi.

 

PARTİ ÇALIŞMALARI İLLEGAL GÖSTERİLMİŞ

 

        Evrensel’e konuşan Gültekin, “Emek Gençliği üyesi arkadaşımızın anlattığına göre; ilk babası emniyete çağrılıyor. ‘Çocuğunuz illegal örgütlere gidiyor’ tarzı konuşulmuş. Ertesi gün ise arkadaşımız emniyete çağrılmış. Emniyette TEM arkadaşımızı sorguya almış.

          Arkadaşımıza önce ‘EMEP’in açılımı nedir biliyor musun’, 'EMEP’ in TDKP ile ilişkisi nedir' diye sormuşlar. Sonra Erdal Eren ve Deniz Gezmiş ile alakalı konuşmuşlar ve ‘Onların resimleri size kahraman diye gösterilir ama onlar teröristti’ demişler.

         Bir polis ise 'Benim yüzde 99’um iyi bir adamdır, ama yüzde 1’im çok kötüdür, denk gelmek istemezsin' diye tehdit etmiş. Ayrıca ‘Mart ayında partide bir seminer oldu. Bölgesel bir toplantı da oldu, ona katıldın mı', 'Partiye gittiğin zaman neler yapıyorsun, kimler gelip gidiyor’ tarzı sürekli sorular sorulmuş. Yine partiye gidenlerin içlerinde illegal çalışma yürütenlerin olduğu iddia edilmiş” diye konuştu.

 

 

"PARTİMİZ YASA DIŞI GÖSTERİLMEK İSTENİYOR"

 

         Gültekin, şöyle devam etti:“Daha önce de bir çok kez Malatya TEM tarafından bilgilendirme ve önleme faaliyetleri adı altında birçok Emek Gençliği üyesi, hatta parti üyemizin ailesi çağrılarak aileler partimize karşı kışkırtılmak istenmişti.

         Emek Partisi siyasi partiler yasasına uygun olarak kurulmuş işçilerin emekçilerin hak alma mücadelesini yürüten bir partidir. Emniyetin bu tutumu tamamen keyfidir. TEM tarafından partimizin üyeleriyle, gençlik örgütümüzün üyeleriyle yaptığımız faaliyetler hakkında sorular soruluyor. Parti binasının içerisinde ne konuşulduğu soruluyor.

             Partimiz yasa dışı gösterilmek isteniyor. Emniyet siyasi iktidarı eleştiren herkesi hedef alıyor. Yasaları korumakla görevliler, yasaları hiçe sayıyorlar. Partililerimiz bu şekilde mücadeleden vazgeçirilemez.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.