ALTIN
 2.430,39
DOLAR
 32,3184
STERLİN
40,4564
EURO
 34,6003

HEKİMHAN'DAKİ DİPSİZ GÖL KORUMA BEKLİYOR

 

04 Kasım 2020 09:26
HEKİMHAN'DAKİ DİPSİZ GÖL KORUMA BEKLİYOR

 

 

               Yıl 2012... Yama Dağında Drejan Şenlikleri yapılıyor. Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ın aracıyla, Rahmetli Başkanımız Haydar Karaduman ve Gazeteci İbrahim Göçmen ile birlikte şenliklere katılıp dönüşte, Başkınık köyü karşısında yer alan Dipsiz Göl'e uğramıştık. Yörede yaşayan Ankut kuşlarının yaşadığı göl bir doğa harikasıydı.

                  Şaşırmıştık, bu gölden şimdiye kadar Malatya'nın nasıl haberi olmaz diye. Ve o gün manşeti atmıştık; "Hekimhan'daki Dipsiz Göl Keşfedilmeyi Bekliyor" diye. Vali Ulvi Saran haberi okumuş hemen soluğu Dipsiz Göl'de almıştı, Çevre düzenleme işini ihale etmişti, Dipsiz Göl'e devlet ilk kez el atmıştı. Aradan tam sekiz yıl geçti.

               Bu kez yazarımız Fikri Demirtaş ve Foto Hüseyin Koç Dipsiz Göle gitmişler. Göle olan ilgisizliği, bakımsızlığı, temizliğin bile yapılmadığı gölün halini gördükten sonra "Dipsiz Göl Korunmaya Alınmalıdır" başlığını atıvermişler.

                Dünya da ve Türkiye'de ender görülen Dipsiz Göle sahip Hekimhan'ın bu göle bakacak ve koruyacak gücü yok mudur? Kaymakamlık ve Belediye ne iş yapar?

 

            Tarih: 22.08.2012 MALATYA GÜNCEL/ VAHAP GÜNER - Tam iki yıl önce Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım bizi alıp Yama Dağına Drajen Şenliklerine götürmüş, dönerken “sizi bir yere götüreceğim” diyerek Kınık köyünün hemen yanı başında yer alan Dipsiz Gölün yanına getirmişti bizi.

               Muhteşem ve ender görülen bu gölün önünde biz durup Başkan Yıldırım bizi resimlemişti. Dönüşümüzde yazdık "Dipsiz Göl Keşfedilmeyi bekliyor" diye. Vali Ulvi Saran Okumuş, hemen gidivermiş Dipsiz Gölün yanına ve bir çevre düzenlemesi hazırlamış.

                Etrafı bir güzel düzenlemiş mesire alanına çevirivermiş. Bize İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata anlattı aylar sonrasında. Dipsiz Göl keşfedilmiş ve yatırım dahi almaya başlamış.

              Bir resim ve haberin sonucunda gelen çevre düzenlemesinden bizler son derece memnun olduk.  Gittik, gördük ve yazdık.

              Vali Ulvi Saran ise önce okudu, sonra gidip yerinde gördü, işin daha önemlisi Dipsiz Gölü keşfeden ve yatırım yapan ilk insan oldu. Hekimhan'a gittiğimizde yeniden Mehmet Şerif Yıldırım'ın bizi Dipsiz Göle götürmesini isteyeceğiz.

                Şimdi Dipsiz Göle hep birlikte sahip çıkarak, tanıtarak buraya dikkat çekmek zorunda olduğumuzu unutmayalım. Hasan Çelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım'ı bizi Dipsiz Göle götürdüğü için, Vali Ulvi Saran’ı da dipsiz göle yatırım yaptığı için tebrik ediyoruz.

 

HEKİMHAN DİPSİZ GÖL (SÜLÜK GÖLÜ)

 

            Güzel ülkemizde doğudan batıya, kuzeyden güneye sonbahar renklerine bürünmeye başladı. Bütün illerde rengârenk sonbahar cümbüşü yaşanırken biz de sonbaharı tüm güzellikleriyle Malatya'nın insana sonsuzluk duygusu veren coğrafyasında, Hekimhan - Sivas sınırında, Yamadağı' nın yamaçlarında bulunan Dipsiz Gölü görmek, fotoğraf çekmek için arkadaşım Hüseyin Koç ile birlikte 2 Kasım 2020 tarihinde yola çıktık...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.