ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

MALATYA ÇEVRE PLATFORMU (MAL-ÇEP)KURULUŞ İLKELERİMİZ

 

11 Aralık 2020 16:17
MALATYA ÇEVRE PLATFORMU (MAL-ÇEP)KURULUŞ İLKELERİMİZ

 

 

Tüm Türkiye nin birçok bölgesinde ilinde ilçesinde beldesinde doğaya çevreye duyarlı halklarımız kendi yöresi ve yerine sahip çıkmak doğayı çevreyi katledenlere karşı mücadele etmek için demokratik haklarını savunabilmek için birer platforum kurdular kurmaya devam ediyorlar.

Malatya da ki doğa ve çevre severler bir araya gelerek Malatya Çevre platformu (MAL- ÇEP) oluşturdular ve amaç ve ilkelerini kamuoyuna açıkladılar.

 

1- Platformumuzun adı: MALATYA ÇEVRE PLATFORMU (MAL-ÇEP) dur.

2- Çalışma Merkezi MALATYA ilidir.

3- Amacı: Malatya ili genelinde çevreyi, doğayı, ekolojik dengeyi tahribatlara karşı tüm canlıların yaşam alanlarını korumak ve zenginleştirmek.

4- Malatya Çevre Platformu siyasi partilerden ve diğer kurumlardan bağımsız, özgün mücadeleyi benimser. Hiçbir üye siyasi kaygılarla hareket edemez.

· Malatya Çevre Platformunun etkinliklerinde, Siyasi Partiler ve sivil toplum örgütlerinin bayrak, flama ve sembolleri yer alamaz.

5- Mücadele alanı Malatya öncelikli olmak üzere tüm Türkiye’dir. Bu mücadeleyi diğer şehirlerde temsilciler aracılığı ile yürütür.

6- Doğal yaşam alanlarını, doğa ile barışık ve uyumlu bir yaşam için geleceğe aktarılmasını benimser.

7- Tüm Canlıların sürdürülebilir sağlıklı yaşamının, ekolojik dengelerin korunmasında geçtiğinin düşünür.

8- Platformun Yürütme Kurulu, platformun amaç ve ilkelerini kabul eden, benimseyen her kurum ve kişilerle platformun amacı doğrultusunda iş ve eylem birliği yapar.

9- Kültürlerin ve kültür varlıklarının korunmasını benimser, kültürel çalışmalara katılır.

10- Yürütme Kurulu, platform Paydaşlarına, çalışmaları hakkında çeşitli iletişim mekanizmalarını kullanarak düzenli bilgi ve alınan kararları aktarır.

11- Tüm sivil toplum örgütlerini ve kişileri platformun doğal üyesi kabul eder. Bu sivil toplum örgütlerine ve kişilere mücadelede yer alması için çağırıda bulunur.

12- Ülkedeki ve ülke dışındaki çevre örgütleri ile amaçları ve ilkeleri doğrultusunda iş birliğine girer.

13- Çevre Platformunun yürütme kurulu 7 (yedi) kişiden oluşur.

14- Yürütme kurulunda kararlar çoğulculuk anlayışı ile alınır. Karara katılmayanlar için ikna yoluna gidilir. İkna olmayanlar karara şerh düşerek kararı imzalar.

15-  Kararlar Temsilciler Meclisini bilgilendirerek Yürütme Kurulunda alınır ve uygulanır.

16- Yürütme Kurulu Sözcülük, sekreterlik, saymanlık ve üyelerden oluşur.

17- Yürütme kurulu kendi içinde platform sözcüsünü, sekreter ve saymanlığını belirler.

18- Denetleme Kurulu 3 (Üç) kişiden oluşur. Yürütme kurulunun çalışmalarını 3 (Üç) ayda bir denetler. Bu denetleme raporunu katılımcı kurum temsilcilerine sekreter tarafından iletilir.

19- Platformun gelirleri katılımcı kurumların katkıları ve kişilerin bağışlarından oluşur.

20- Yürütme, akademik komisyonlar oluşturmayı hedefler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.