ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

MALATYA’DAN BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

 

05 Şubat 2021 15:34
MALATYA’DAN BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE DESTEK

 

 

 

                 Boğaz içi üniversitesine kayyum rektör atanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Tüm Türkiye sınırları içerisinde ki yerleşim yerlerinde destek açıklamaları hızla yayılıyor. Malatya emek ve demokrasi platformu da basın açıklaması yaparak bu atamayı protesto ederken yapılan basın açıklamasında “ Boğaziçi Üniversite bileşenleri öğrencisi, öğretim üyesi, emekçisiyle kayyum rektör atamasına karşı tek yürek halinde kararlı bir direniş sergiliyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin yerleşik demokratik kültürüne sahip çıktıkları gibi, tüm ülkedeki özgür ve özerk üniversite mücadelesi için de çok anlamlı bir örnek oluşturuyor. Bu haklı direnişin yanındayız.

               Bildik şablonlarla milli, kültürel, dini hassasiyetlerden yola çıkarak ifade özgürlüğünün kısıtlanması asla kabul edilemez. Üniversite gibi yapısı gereği evrensel ve Aydınlanmacı olması gereken, dolayısıyla laik bir kurumda özgür düşünce susturulamaz.

              Melih Bulu öğrencilere yönelik linç kampanyasına katılarak rektörlük makamına yakışmadığını bir kez daha göstermiştir.

                 Bazı öğrencilerin cinsel kimliklerinden yola çıkılarak nefret söylemine maruz bırakılmasını da şiddetle kınıyoruz. Kamu adına yurttaşların soy, kimlik, kültür gibi anayasal haklarını koruma sorumluluğu bulunan İçişleri Bakanı’nın linç korosuna önderlik ediyor oluşu iktidarın halka karşı takındığı düşmanca tutumun en net göstergesidir

                 Kimi muhalefet sözcülerini de yersiz suçlamalara destek vermekten, tıpkı Gezi Direnişi’nde olduğu gibi haklı tepkileri kriminalize etmek için uydurulan yersiz gerekçeleri sahiplenmekten vazgeçmeye çağırıyoruz.

                 Tutuklanan öğrenci arkadaşlarımız hemen serbest bırakılmalı, ev hapsi uygulamalarına son verilmelidir. Melih Bulu derhal istifa ederek Boğaziçi Üniversitesi’nin önünü açmalıdır.

                Boğaziçi bileşenlerinin bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğini biliyor, bir kez daha onların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.  Dediler

 

MALATYA EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.