ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

MALATYA PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİNDE HIZIR LOKMASI YAPILDI..

 

10 Şubat 2021 10:02
MALATYA PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİNDE HIZIR LOKMASI YAPILDI..

Malatya PSAKD Hızır Lokması

 

 

 

                Alevi inancının önemli bir ritüeli olan Hızır ayı nedeni ile Malatya pir sultan abdal derneğinde ( PSAKD )üyelere ve alevi vatandaşlara Hızır Lokması verildi.

               Pandemiden dolayı katılımın sınırlı tutulduğu Lokmada bir açıklama yapan Şube Sekreteri Hatice Zengin ” Hızır'ın Alevi inancı içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu, Hızır'ın bilim,aydınlık, sevgi olduğunu, Hızır'ın darda, zorda olana yetişen Şahı Merdan , zalime boyun eğmeyen Şah Hüseyin, Yolundan dönemeyen Pir Sultan kimliğinde karşımıza çıktığını vurguladı.  Hızır ayında tutulan oruçlar aç kalmanın ötesinde eline, diline, beline sahip olmaktır. Ayrıca dünyayı etkisine alan pandemi sürecinde tüm sağlık emekçilerinin birer Hızır olduğuna değinen Zengin, Hızır'ın tüm darda zorda olanlara yardım etmesidir “ dilekleri ile sözlerini tamamladı.

                Şube Başkanı Latife Ulutaş ise ülkemize Hızır'ın birlik, beraberlik adalet getirmesini, tüm halkların, inançların Hızır'ın adaleti ile eşitleneceği günlerin gelmesi umudu ile kadınlarımızın kaydedilmediği hak ve özgürlüklerin yaşandığı barışın, kardeşliğin, hoşgörü ve sevginin yaşatıldığı  günlerin asıl Hızır ımız olduğunu vurgulayarak emek veren canların lokmaları kabul olsun diyerek sözlerini tamamladı.

               Derneğin dedesi Hüseyin Kuğu ise, Hızır duası ve lokma duası okuyarak. Hızır'ın Alevi  inancındaki "darda olana yetişme" misyonuna değindi.

Hızır ayı boyunca Alevilerin oruç tutarak, Hızır Cemleri yürüterek, Hızır Lokmalarını pay ederek kısacası ibadet açısından yoğun bir ay olduğunu vurgulayıp Hızır duası ile sözlerini tamamladı.  Konuşma ve duaların ardından lokmalar pay edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.