ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

“Parti yöneticimiz Hasan Bali’nin Emek Partisi haricinde Hiç bir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır.”

 

29 Mart 2021 11:20
“Parti yöneticimiz Hasan Bali’nin Emek Partisi haricinde   Hiç bir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır.”

 

 

Haber; Berfin Güler

 

  Emek partisi il başkanlığı bir süre önce gözaltına alınan ancak Akçadağ Sulh ceza mahkemesince adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Hasan bali ile ilgili yaptıkları yazılı açıklama da Malatya valilikçe yayınlanan basına servis edilen bildirisinde bazı eksik ve yanlış bilgiler yayınlanmıştır.

Konu aşağıda anlatılan şekli iledir düzeltilmesini önemle talep ediyoruz dediler 

      Konu ile ilgili açıklama yapan EMEK Partisi il başkanı Şerif Demirel “ Parti Üye ve Yöneticilerimize Yönelik Gerçekleştirilen Siyasi Operasyonlardan Vazgeçilmelidir.

25 Mart tarihinde Malatya Akçadağ ilçesinde jandarma tarafından yapılan ev baskınlarıyla iki kişi gözaltına alınmıştır

                 Gözaltına alınan şahıslardan birisi partimiz eski dönem il yöneticisi ve bu dönem il disiplin kurulu üyesi Hasan Bali’dir. Gözaltı işleminin ardından Malatya valiliği tarafından haber ajanslarına gönderilen bülten doğrultusunda “İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü DHKP-C adına sosyal medya hesaplarından propaganda yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere yapılan baskında, 2 kişi yakalanıp, gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, 3 av tüfeği, kurusıkı tabanca, 58 örgütsel içerikli kitap ve 2 cep telefonu ele geçirildi.” Şeklinde haberler yapıldı.

                Akçadağ ilçe jandarma ekipleri tarafından yapılan ev aramalarında ele geçirildiği ifade edilen ve fotoğrafları çekilerek basına servis edilen örgütsel doküman diye nitelendirilen yayınlar tamamen yasal olarak süreli yayın yapan Teori ve Eylem dergisi, Dilop dergisi, Birlik ve Mücadele dergisidir. Yine bunlar gibi yasal olarak kitapevlerinden temin edebileceğiniz bazı kitaplardır.

               Ele geçirildiği söylenilen av tüfekleri ise ruhsatlıdır. Sadece vizesi dolmuştur buna dair işlemin yapılması durumunda geri verileceği ifade edilmiştir. Peki tamamen yasal olan dergi ve kitaplar. Nasıl örgütsel doküman sayılabiliyor. Bunların fotoğrafları çekilerek yasadışı bir yayınmış gibi lanse ediliyor.

                 Hasan Bali’ye savcılık ifadesinde sorulan sorularda 12 Mart muhtırasının ardından 6 Mayıs 1972 idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın resimlerinin bulunduğu sosyal medya paylaşımları ile o dönemin öğrenci hareketinin içerisinde yer alan devrimcilerin resimlerini paylaştığı, gerekçeleriyle gözaltına alındığı anlaşılmıştır.

                   Parti yöneticimiz Hasan Bali savcılık ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilmiş ve sulh ceza hâkimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Soruşturma dosyasında bahsedilen resimleri paylaşmak suç değildir. Hukuken de daha önce birçok görülen davalarda bu resimlerin paylaşılmasının suç unsuru sayılamayacağı görülen mahkemeler sonucunda adli makamlar tarafından kabul edilmiştir.

               Son yıllarda sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar üzerinden gerçekleştirilen bu tür gözaltılar tamamen siyasidir. Muhalif kesimleri baskılamak üzere gerçekleştirilmektedir. Parti yöneticimiz Hasan Bali’nin Emek Partisi haricinde hiçbir politik yapı ya da örgütle ilişkisi bulunmamaktadır. Parti yönetici ve üyelerimize yönelik bir süredir devam eden bu tutumdan biran önce vaz geçilmelidir.

                 Malatya Valiliği 25 Mart tarihinde basına servis ettiği haber ve fotoğraf için bir an önce tekzip yayınlamalıdır.

 

     Emek Partisi

Malatya İl Başkanı

   Şerif DEMİREL

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.