ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Eğitim Sen, sınavsız bir eğitim sisteminin gerçekleşmesi için tüm okulları, koşulları istihdamı, eşitlikçi parasız, kamusal eğitim içeren demokratik eğitim mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

 

21 Mayıs 2021 04:14
  Eğitim Sen, sınavsız bir eğitim sisteminin gerçekleşmesi için tüm okulları, koşulları istihdamı, eşitlikçi parasız, kamusal eğitim içeren demokratik eğitim mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

 

 

       

             17 Mayıs’ta yüz yüze eğitim ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde,8. ve 12. sınıflarda destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitimin başlayacağının açıklanmasından sonra Bir açıklama yapan Eğitim sen  Malatya şubesi yöneticileri yaptıkları açıklama da “ Neden okul öncesi, özel eğitim ve 8. ve 12.Sınıflara destekleme kursları açılıyor? Tüm bu sınıflarda tüm eğitim emekçileri ve öğrenciler aşılandığı, gerekli koşullar sağlandığı için mi?

             Salgının başından beri alınmayan önlemleri de dikkate alırsak; 17 Mayıs’ta yapılan açıklama ile birlikte tüm salgın süresince olduğu gibi öğrencilerimizin kamusal eğitim hakkında yana değil sermayenin ihtiyaçlarına göre düzenlemeler yapıldığını bir kez daha gördük.

               Birincisi; salgında tüm emekçiler çalışın diye okul öncesi eğitim, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin açılması düşünüldü, rekabete dayalı eğitimin, piyasalaştırmanın temel aracı sınav merkezli eğitim sisteminin devam etmesi için 8. ve 12. sınıflarda yetiştirme kurslarının açılması ile ilgili karar açıklandı.

              Tüm öğrencilerimizin evrensel kamusal eğitim hakkında sorumlu olan Milli Eğitim Bakanlığı ise uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim gerçekleşmesi için gerekli tedbirlerin alınması noktasında gerekli adımlar atmadı ve atamıyor!

               Yüz yüze eğitimin gerçekleştirebilmesinin temel koşulu; aşı, düzenli test ve gerekli tedbirler noktasında adımların atılmasıdır. Bir çok ülke halkın büyük bir bölümünü aşılayarak kısıtlamaları kaldırma noktasına gelmişken, MEB ise aşılamadığı, düzenli test yapmadığı gerekli önlemler alınmadığı için, 162 eğitim emekçisi arkadaşımızı ‘‘önlenebilir,, ölümler sonucu kaybettik.

               Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘‘ Sayılarla Uzaktan Eğitim’’ açıklamasına göre 4 öğrenciden biri uzaktan eğitime ulaşamıyor, ulaşabilenlerinde %60’ı cep telefonu ile ulaşıyor, sonuç olarak  uzaktan eğitimle ulaşabilen öğrencilerimizde nitelikli ve düzenli bir eğitimden mahrum kalıyor.  Yapılan araştırmalarda derse katılım oranı %20’i olduğu gözlenmiştir.

                Eğitim de sermayenin, siyasi iktidarın ihtiyaçlarını esas alan hatsalgınla birlikte yoksul halkın çocuklarının, dezavantajlı tüm kesimlerin aleyhine yaşama geçirilen politikalar, salgın da daha da hızlanarak yaşama geçiriliyor.

                   Eğitim Sen olarak, tüm bu kuşatmaya karşın yüz yüze eğitimin yapılabilmesi ve sürdürülebilir olması için tüm eğitim emekçilerinin aşılanması, düzenli test yapılması gerekli tüm önlemlerin alınması, sınavların iptal edilmesi, gerçekleşen sınavlara bu yılın notlarının okul başarı puanı olarak dahil edilmemesi ve yaşanan eşitsizliklerin daha da derinleşmemesi için mücadeleyi sürdürüyor.

                Neolibarel politikaların, siyasi iktidarın sözcüleri tüm bu yaşanan sürecin sorumlusu olarak eğitim emekçilerini suçlu ilan etme, hedef göstermeye devam ediyor. Onlara verilen, biçilen rolün gereğini yapıyorlar. Gazeteci NagihanAlçı’nın söylemleri de bunun ispatıdır.

                 Eğitim Sen, sınavsız bir eğitim sisteminin gerçekleşmesi için tüm okulları, koşulları istihdamı, eşitlikçi parasız, kamusal eğitim içeren demokratik eğitim mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.” denildi

 

Eğitim Sen Malatya Şubesi Yürütme Kurulu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.