ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Arslantepe'yi yeniden keşfetmeye gerek yok!

 

05 Ağustos 2021 20:00
Arslantepe'yi yeniden keşfetmeye gerek yok!

 

 

             Geçtiğimiz günlerde Dünya Kalıcı Mirası (UNESCO) listesine dahil olan Arslantepe Höyüğü tüm yurtta ve Malatya’da sevinçle karşılanmıştı.

               Özellikle bu gelişmenin sahipleneni Malatya’dan çok şahıslar oldu. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Kültür Turizm Müdürü Çetin Şişman paylaşımlarda o kadar abarttı ki bu başarıyı kime yazacağımızı biz bile şaşırdık.

              Hatta son günlerde AKP Kanadında Arslantepe Başarısının Büyükşehir ve İlçe Belediyesi arasında paylaşılmaması ulusal medyada gündem oldu. AKP İl Yönetiminin bu durumdan rahatsızlık duyduğu çok fazla dillendirilmeden sonlandırılması talimatı geldiği iddialar arasında.

 

ARSLAN PAYI ONUN!

 

              Öyle biri var ki medyadan, paylaşımdan ve gösterişten uzak bu işe gençliğini adayan ve 36 yıl bu alanın kazısına emek veren Aslantepe Höyüğü'nün 64 yaşındaki İtalyan kazı başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Aslantepe'nin gün yüzüne çıkması için yıllarca emek verdi.

                Kendisinin de Aslantepe'deki kazılarda ilk kez 1976 yılında görev aldığını dile getiren Frangipane, kazılara ilk başladığında henüz 28 yaşında genç bir kadın olduğunu söyledi.

              Hayatının büyük bölümünde önemli bir yer tutan Aslantepe'yi ''çocuğu'' olarak gören Frangipane, hiç evlenmediğini belirterek, ''Çocuğum yok. Benim çocuğum Aslantepe'' demişti.

Şüphesiz bu başarıyı ona adletmek bir Malatyalı olarak vefa borcumuzdur.

 

Hayaller Paris Gerçekler Arslantepe!

 

               Dünya Mirası olarak kabul edilen Arslantepe’ye yolunuz düşerse, yiyeceğinizi, içeceğinizi, hatta ve hatta suyunuzu mutlaka yanınıza alın. Sakın ola fazla abartmayın çünkü WC bile yok!

 

Olması Gereken Olmayan Belli Başlı Eksikler!

 

Karşılama bürosu yok.

Tanıtım video, broşür ve katalogları temin edebilecek bir yer yok.

Bekleme Dinlenme Salonu

Turist Rehberi Yok.

WC ve Lavabo Yok.

Tanıtımı Bekçi Yapıyor.

Yemek, içmek, atıştırmalık ve yerli ürün standlar yok

Büfeler yok.

Otobüslerin ring yapacağı alanlar yok.

Otopark yok.

Ulaşım ve Görsel Yönlendirmeleri arttırmak gerekiyor.

Gece Aydınlatma Problemi

Arslantepe'ye giden güzergahlar ve alternatif yolların arttırılması.

 

               Birkaç ay öncesine kadar Tur şirketlerinin yolladığı 2 otobüs yerli turist Arslantepe Höyüğünü ziyaret ettiği esnada WC ihtiyaçları için bekçinin kullandığı Tuvalet ve Lavabonun önünde onlarca kuyrukların oluştuğunu gördük. Acilen Malatya'da Turizm ve Tanıtım anlamında yeterli ve donanımlı personellerin yetiştirilmesi elzemdir.

 

UNESCO’dan ve Kültür Turizm Bakanlığından gelecek ödeneğin nasıl değerlendirileceği merak ediliyor.

alıntı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.