ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

‘Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt belediyesi Encümen Kararına Uymadı’ KİLİSEYE VAR CEM EVİNE YOK

 

05 Ağustos 2021 06:20
‘Büyükşehir Belediyesi Yeşilyurt belediyesi Encümen Kararına Uymadı’  KİLİSEYE VAR CEM EVİNE YOK

 

Yeşilyurt ilçesine bağlı Cumhuriyet mahallesi sakinleri inançlarını ona göre ibadetlerini yerine getirmek üzere mahalle sakinleri arasında bir dernek kurarak tamamen gönüllüler üzerine çalışarak mahallelerine bir cem evi yapmak üzere yola çıkan mahalle halkına daha önceki belediye başkan H.Uğur Polat belediye meclisinden (Cumhuriyet mahallesi Cem evine 25.000 tl )karar almış;

 

ANCAK GÜRKAN KARARA UYMADI

 

           Şu gün itibarı ile Yeşilyurt belediye meclis üyesi ve Cumhuriyet Mahallesi Cem evi Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Önder Öztürkoğlu, mahallede yapımı devam eden Cem eviyle ilgili olarak: “Hacı Uğur Polat Büyükşehir Belediye Başkanıyken bize 25 bin TL’lik bir encümen kararı çıkarttı. Ama Gürkan döneminde Büyükşehir Belediyesi bu encümen kararına uymadı.” dedi.

            Bunun üzerine çok büyük bölümü yapılmak üzere olan cem evi yapımı inşası durma noktasına geldiğinden Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yapımı devam eden Cemeviyle ilgili Cumhuriyet Mahallesi Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Mehmet Önder Öztürkoğlu hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

             Öztürkoğlu: “Şu anda inşaatın yüzde 50 kısmı tamamlandı hayırsever ve iş adamları tarafından. İnşaatımızı bu seviyeye kadar getirdik. Bu sene içerinden kaba inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz. Gelecek yardımlara göre durum değerlendirmesi tekrar yapacağız.

             İçerisinde 800 metrekarelik bir taziye salonu var. 50-55 metrekarelik bir kütüphanemiz var.. 2 adet toplantı salonumuz var. 600 metrekare olan üst kısım cem evimiz. Bizim yapmaya çalıştığımız Cumhuriyet Mahallesi cem evi sadece Cumhuriyet mahallesine ait olmayacak Sadece bizim mahalle değil tüm bölge halkına hitap edecek bir cemevi olacak.

            Önümüzdeki yıl hizmete sunmayı hedefliyoruz. Hayırsever bütün vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Şu ana kadar yaklaşık olarak 1 Milyon 500 Bin TL maliyeti oldu.” dedi.

 

GÜRKAN HİÇ DESTEK VERMEDİ

 

Cemevine Hacı Uğur Polat döneminde encümen kararıyla 25 bin TL’lik destek çıkarıldığını beliren Öztürkoğlu, Encümen kararının Selahattin Gürkan döneminde tüm görüşmelerine rağmen uygulanmadığını belirten Öztürkoğlu: yaptığı açıklama da yapılan yardımları şöyle sıraladı

 “CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba inşaatta kullandığımız demiri kendisi aldı.

Yeşilyurt Belediyesi temelin dolgu ve hafriyatını yaptı.

 Hacı Uğur Polat Büyükşehir Belediye Başkanıyken bize 25 bin TL’lik bir encümen kararı çıkarttı.

 

Ama Selahattin Gürkan Belediye Başkanı olduktan sonra biz Latif Oktay ile görüştük. Kendisiyle bir kaç kere görüştük encümen kararıyla ilgili. Ancak Büyükşehir Belediyesi bu encümen kararına (Encümen kararı da 2019’un 19 Mart günü alınmış)uymadı uymuyor. Her ne hikmetse Büyük şehir belediye başkanı Selahattin Gürkan CEM EVİ İnşaatımıza hiçbir destek vermedi. Kendim bizzat yanına gittim görüşmelerimize rağmen Şu ana kadar bir yardım olmadı bize. “ dedi

Cumhuriyet Mahallesi ile birlikte tüm yöre halkının ibadet edeceği CEM evine Malatya büyükşehir belediye başkanı Gürkanın yardım yapmamasını hoş karşılamayan yöre halkı Çavuşoğlunda ki kiliseyi onaran iyi ki de onarıyor diyen yöre halkı bizim günahımız ya da suçumuz nedir? dediler 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.