ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

" DEVLET'İN ALEVİ'Sİ OLMAYACAĞIZ."

 

28 Eylul 2021 03:52

 

             Isparta da ki Cem evi açılışında PSAKD Genel başkanı Gani kaplanın konuşması sırasında bazı geri zekalı gerici dinci zihniyetin saldırısına uğramasını kınayan Malatya PSAKD şube başkanı Latife Ulutaş yaptığı yazılı açıklama da ” Bir Cem evi açılışına Alevi’lerin en güçlü kurumlarından biri olan PSAKD Genel başkanı' da davet ediliyor ve doğal olarak söz hakkı veriliyor.

             Yine temsil ettiği ve yıllarca mücadele yürüten, tarihsel değerleri ve mirası olan kurumu adına taleplerini ve düşüncelerini paylaşıyor. Yüzyıllardır Alevileri, Aleviliği tanımayan, her türlü katliamları reva gören,  tehlikeli bir inanç gibi göstererek özel ve kamusal alanda dışlayan zihniyet, kendi ibadethanemizde de devreye giriyor. Ve kendi gibi inanmasını, kendi gibi düşünüp konuşmasını istiyor.

Alevilerin taleplerini duymaya dahi tahammül edemeyerek kürsüye yürüyor, susmasını istiyor.

              Peki, hangi hakla Cem evimizde bunu yapıyor, yapabiliyor? Cem evi yönetimi nerde? neden devreye girip müdahale etmiyor?

Genel Başkanımıza yapılan bu saldırıyı kınıyorum...

             Bu yapılan çirkin saldırı sadece başkanımız Gani Kaplan'a değil, kendi örgütümüze ve Türkiye'de yaşayan milyonlarca Alevi halkına yapılmıştır.

Bir kez daha söylüyoruz,

DEVLET'İN ALEVİ'Sİ OLMAYACAĞIZ.” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.