ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

MERHUM DEMOKRASİ ŞEHİDİ YÜKSEL MAZMANOĞLU'NA İZMİR'DEN ZİYARETÇİ GELDİ

 

29 Eylul 2021 14:39
MERHUM DEMOKRASİ ŞEHİDİ YÜKSEL MAZMANOĞLU'NA İZMİR'DEN ZİYARETÇİ GELDİ

 

 

          1970 Yıllarında Malatya CHP il gençlik kolu başkanı Yüksel Mazmanoğlu faşist katillerin kurşunları ile hayatını kaybetti.

             CHP il gençlik kolu başkanlığını yürüttüğü 30 Ağustos 1978 yılına kadar demokrasi adına özgürlükler adına yoğun mücadele veren parti içi demokrasiyi sonsuzluğa kadar savunan Yüksel Mazmanoğlu ne yazık ki 1978 yılı ağustos sonunda örümcek kafalı gerici demokrasi düşmanları faşistlerce işine giderken sokak ortasında katledildi ve demokrasi şehidi olarak CHP tarihine altın harflerle yazıldı.

          Yüksel Mazmanoğlu sadece Malatya da değil o dönem Türkiye de ki bütün illerin gençlik kolu başkanlığı ile de dirsek temasında bulunarak Türkiye’nin demokratikleşmesi için de yoğun çaba sarf eden bir başkan dı.

           Bu anlamda şu an Malatya milletvekili Veli ağbabanın annesinin vefatı nedeni ile ilimize akın eden CHP gurubu, eski milletvekilleri ve komşu il başkan ve yöneticileri gibi eski İzmir il gençlik kolu başkanı geçen dönem İzmir milletvekili Musa çam da ilimize geldi.

      İzmir eski il gençlik kolu başkanı Musa çam Malatya ya ayak basar basmaz eski arkadaşı demokrasi şehidi Yüksel Mazmanoğlu nun mezarını ziyaret etmek istediğini ısrarla söyledi.

            Musa çamın bu ısrarına o dönem de Yüksel Mazmanoğlunun yönetiminde olan İbrahim Göçmen yine CHP eski Battalgazi ilçe başkanı Bahattin Öner ve Yüksel mazmanoğlunun yeğeni CHP Battal gazi ilçe yönetim kurulu üyesi adaşı Yüksel Mazmanoğlunun rehberliğinde kuyu önünde ki mezarlığa giderek Merhum Demokrasi şehidi Yüksel Mazmanoğlu nu mezarı başında ziyaret ederek ziyaret edilirken merhumun ruhuna Fatiha okundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.