ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Aslan tepe' den Yeni kapı'ya Malatya Günleri 21/24 Ekim'de

 

06 Ekim 2021 04:57
Aslan tepe' den Yeni kapı'ya Malatya Günleri 21/24 Ekim'de

 

 

           ( MAKON ) Malatya Konfederasyonu ve Tüm Konfederasyona Bağlı Federasyon Başkanları Bir Araya Gelerek, 21/24 Ekim Tarihleri Arasında Yenikapı'da Yapılacak İstanbul Malatya Günleri İle İlgili Çalışmalar Tamamlandı.

            Birlik beraberlikte Türkiye'de örnek illerinden olan Malatya, 21 - 24 Ekim Tarihleri Arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan Malatya Günleri İçin İstanbul’da bulunan ve ( MAKON )  Malatya Konfederasyonu bağlı tüm Federasyonlarla bir araya gelerek istişarede bulundu.

             İstanbul Malatya Günleri Organizasyonu Komisyon Üyeleri ve Genel Başkan Yardımcısı Cihan Akköse başkanlığında, Genel Başkan Adil Gevrek'inde katılımıyla Malatya ilçe federasyon başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıda kısa bir süre sonra yapılacak İstanbul Malatya günleri  ile tüm hazırlıkların tamamlandığı Yenikapı'nın  21 - 24 Ekim  Tarihlerine  hazır olduğu bildirildi.

       Başkan Adil Gevrek " Gönlümüz ister ki hepimiz burada olalım. Bütün Malatyalılar gelecek, Malatyalılar ev sahipliği yapacak. Kültürümüzü en iyi şekilde tanıtacağız ve farklı bir organizasyon yapacağız. Burada ve bundan sonrada Federasyon başkanlarımızla, dernek başkanlarımızla istişare edeceğiz.

              Sizin düşünceleriniz fikirleriniz bizim için önemli. Herkesin görüşüne fikrine ihtiyacımız var. Biz hiç bir sivil toplum örgütlerine ayrı gayri yapmadık. Konfederasyonumuz tüm Malatyalıları kaplıyor. Hangi siyasi parti, hangi düşünce olursa olsun oraya sahip çıkmalarını istiyoruz.

            Dünyadaki 3 milyon Malatyalıyı temsil edeceğiz. Malatya meselesiyle siyaseti kenara bırakacağız. " dedi. Konuşmasının devamında Madef'e çağrı yaparak " O arkadaşlar burada olsunlar, tecrübelerinden faydalanalım.

             Bazı yerlerin aranarak katılımların sağlanmaması söylevlerinin olduğuna inanmak istemiyorum. Bu Malatya tanıtım günleridir. Bu arkadaşların gelerek destek vereceklerine inanıyorum." dedi.

             Soru cevap kısmında sorulan soruya cevap veren başkan Adil Gevrek Madef'in daha önceki organizasyonda kendilerine bir dahaki organizasyona teklif vermeyeceklerini sözünü verdiklerini de hatırlatırken Malatya'da kimsenin katılmayacağı gibi bir algı oluşturulduğunu ancak bu algıyı yıkmak için herkesle konuşulduğunu Yenikapı Günlerine Malatya valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının katılacaklarına inandıklarını dile getirdi.

                Komisyon Başkanı Cihan Akköse 21-24 Ekim  tarihleri arasında İstanbul  Yenikapı'da  gerçekleştireceğimiz Malatya Günleri için Başta Malatya olmak üzere İstanbul ve Bölge illerdeki Malatyalı kurum ve kuruluşları  kanaat önderlerini ziyaret edeceğiz.

                   Başkan Akköse önümüzdeki hafta tüm çalışmalarımızı bitirerek Komisyondaki görevli arkadaşlarımızla Malatya'ya gideceğiz  Malatya Valisi , Belediye Başkanları , Sivil Toplum Kuruluşları , Tüm Kurum ve Kuruluşları Ziyaret ederek yapılacak olan Malatya Günleri hakkında bilgi verip  davetiyelerimizi dağıtacağız dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.