ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İBRAHİM BOZTEPE'NİN PAYLAŞIMI. Mütevazi, naif, hümanist bir önder olan Ali Dede…

 

08 Ekim 2021 02:39
İBRAHİM BOZTEPE'NİN PAYLAŞIMI.                           Mütevazi, naif, hümanist bir önder olan Ali Dede…

 

 

Üryan Hızır Ocağı Pîr’i ve Dedesi, Ali Büyükşahin (İnşaat Mühendisi).

 

Değerli Haçovalılar,

 

          Pirimiz, sevgi, barış ve gönül insanı Ali Büyükşahin Dedemiz 23.09.2021 tarihinde Hakk’a yürümüştür. Her konuşması ile dinleyenlere muhabbet, sevgi ve saygı sunarak kalbimizi kazanan; mütevazı, naif, hümanist bir önder olan Ali Dede’nin bu beklenmedik ve ani gidişinden dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Ali Dede’yi kelimelerle ifade etmek ne kadar zor ise de birkaç kelime ile kendisinden bahsetmek isterim.

         Dedelik görevini babası Hamo Dede’den sonra devralarak taliplerinin ve özellikle Haçova toplumunun bir arada olmasına çaba göstermiştir.

             Haçovalıların gerçekleştirdiği tüm etkinliklere her koşulda katılmış, toplumumuza liderlik ederek anlam ve değer katmıştır.

              Alevi kültürünü, özellikle genç nesillere öğreterek bu kültürü gereği gibi yaşattığına inandığımız aydın görüşlü dedemiz geri de bıraktığı değerlerle her zaman hatırlanacak ve toplumumuza kattığı güzellikler eminim ki nesilden nesile aktarılacaktır. 

              Pir ve Dede olarak, inanç önderi olarak; sadece biz Haçova toplumunun değil, tüm Alevi toplumunun, onu tanıyan herkesin; saygı, sevgi ve muhabbetini kazanan saygın bir kişi olan dedemiz, 2021 yılında kendisi ile yapılan bir röportajda “Alevilik kutsal mıdır?” sorusuna, “Dedenin temsil ettiği makam kutsaldır.

              Çünkü inanç önderi olarak Dede, tanrısal sırlar doğrultusunda en üst makamda olan Ehl-i Beyt’i temsil etmektedir” demiştir.

              Ali Dedemiz de bu kutsal Makamın, kutsal Piri ve Dedesi olarak sevgisini yüreğimize bırakarak bu dünyadan ayrılmış ve hakka yürümüştür.

            Dedem, biz Haçova toplumu olarak seni unutmayacağız. Nurlar içinde uyu… Hepimizin başı sağ olsun. 

İbrahim Boztepe

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.