ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Uzun süredir rahatsız olan Gazeteci Yazar Raşit Kısacık Vefat Etti

 

07 Aralık 2021 23:12
Uzun süredir rahatsız olan Gazeteci Yazar Raşit Kısacık Vefat Etti

 

 

         Malatya'da bir süredir tedavi altında bulunan Emekli Gazeteci ve Sürekli Basın kartı sahibi Raşit Kısacık, öğlen saatlerinde vefat etti.

           Malatya Şehir mezarlığında toprağa verilen Raşit Kısacık'ın ölümü Malatya'da basın camiasında üzüntü yarattı.

           Malatya yerel basınına yıllarca hizmet verek edebiyat dünyasına çok sayıda kitap kazandıran Raşit Kısacık gibi bir değeri kaybetmenin üzüntüsünü Malatya yaşamaktadır.

Raşit Kısacık Malatya basınına yıllarca hizmet vermiş daha sonra uzun süre Diyarbakır da Anadolu Ajansında mesleğe devam eden ve orada emekli olan Raşit Kısacık İnönü Üniversitesinin kuruluşunda alın teri vardır.

          Çağdaş gazeteciler derneği olarak Üstadımıza Allah'tan rahmet ailesi, yakınları ve Malatya basınına başsağlığı diliyoruz..

 

Raşit Kısacık Kimdir:

 

1951 Yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. 1974 yılında aynı ildeki yerel gazetelerde gazetecilik yaparak mesleğe adım atmıştır. Cumhuriyet gazetesinin bölge temsilciliği sırasında, özellikle silah kaçakçılığı ve Ağca olayıyla ilgili geniş araştırmalar yapıp Uğur Mumcu’ya da bu bilgileri aktarmıştır. Sıkıyönetim sonrası Hürriyet’ten ayrılarak Sabah-Gelişim ortaklığı ile çıkan Söz gazetesinin bölge temsilcisi olarak görev yapmıştır. Söz kapanınca Anadolu Ajansı’na geçmiş ve emekli olana kadar Anadolu Ajansı Bölge Müdürü olarak çalışmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.