ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

PSAKD “ Alevilere kin kusmak AKP'li Tayyip Erdoğan'ın fıtratında var.”

 

07 Aralık 2021 04:19
PSAKD “ Alevilere kin kusmak AKP'li Tayyip Erdoğan'ın fıtratında var.”

 

 

         PSAKD Genel merkezi yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basına verdiği bir demeçte, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu' nu hedef almıştır diyerek “ Aynı açıklamasında, Türkiye' de ki Alevilerin devletten destek istemediğini ifade eden Erdoğan, Avrupa örgütlülüğümüzün demokratik mücadelesi sayesinde Alman devletinin Aleviliği tanımasını sindiremediğini de itiraf etmiş oldu.

Bizim inancımızda Hz. Ali' nin yerini sorgulamak kimsenin haddi değildir.!

            "Alisiz Alevilik" diye bir söyleme sarılan Tayyip Erdoğan, biz Alevileri, etrafına topladığı cemaatlerle karıştırmaması gerektiğini hala öğrenememiş. Zira bizim tarihimiz saraylara, saltanatlara ve diktatörlere karşı direnişlerle doludur.

Herhangi bir yoldaşımızı hedef göstermek tüm Alevilere meydan okumaktır.

        Tayyip Erdoğan; "Karaca Ahmet dergâhını yıkamadım içimde ukdedir.." diyen kişidir.

          Tayyip Erdoğan, Madımak davasının zamanaşımına uğratılmasına "hayırlı olsun" demiş, katil Ahmet Turan Kılıç'ı affetmiştir.

AHİM kararlarına rağmen zorunlu din derslerini dayatan kişidir.

         Avrupa örgütlenmemizin kazanımlarını hazmedemeyip, sözde Alevi güzellemesi yapan Erdoğan, her zamanki gibi Alevilere karşı samimiyetsizdir, güven vermemektedir.

              Cumhurbaşkanlığı yaptığı ülkede, bir tane Alevi vali, ordu komutanı, rektör, bakan yokken, tüm kamu kurumları cemaatlere teslim edilmişken, Alevilikten dem vurmak tamda AKP aklıdır.

           20 yıllık iktidarı döneminde her, fırsatta Alevilere yönelik nefret söylemini kullananlar, kapılarımız işaretlenirken sessiz kalanların samimiyetine elbette ki güvenmiyoruz.

Pir Sultan örgütlülüğü olarak, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu' nun yanındayız.

Tüm kazanımlarının altına imza atıyoruz.

 

PİR SULTAN ABDAL

KÜLTÜR DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.