ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

MASTÖB BAŞKANLIĞINA NAZİFE ÖZDEMİR SEÇİLDİ

 

27 Aralık 2021 01:20
MASTÖB BAŞKANLIĞINA NAZİFE ÖZDEMİR SEÇİLDİ

 

 

          Merkezi İstanbul'da bulunan kısa adı MASTÖB olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Başkanlığına Nazife Özdemir seçildi. Kongrede aday olmayan Başkan Adil Gevrek yönetimi Özdemir'e devretti.

           Merkezi İstanbul'da bulunan MASTÖB Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği olağan kongresini gerçekleştirdi. İki dönem 7 yıldır Başkanlığı yürüten Yeni Malatya spor kulüp başkanı olan Adil Gevrek kongrede aday olmayınca iki aday yarıştı. MASTÖB Başkan Yardımcısı Nazife Özdemir ve eski Malatya spor kulüp başkanı Haşim Karadağ kongrede aday oldu.

           MASTÖB genel başkanı Adil Gevrek kongrenin ev sahipliği yaparken Güngören Ak Parti İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, Madef Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş,  Başkan Yardımcısı Nihat Demir, 1. Sınıf  E.  Emniyet  Müdürü Hasan Adak,  Esenler Belediye başkan danışmanı Burhan Kocabey, Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan, Pütürge hüsük uşağı dernek başkanı Yusuf Usul, Makon Malatya Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları, Mustafa Karakaş ,Aziz Damar, Cihan Akköse, Hasan Arıkboğa, Serdar Ökten, Sarıyer Malatyalılar dernek başkanı serhan Bilgen, ikizpınar dernek başkanı Nevzat Kaya,, iş adamı Bayram Çetin ve  çok sayıda dernek başkanı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve İşadamları hazır bulundu.  

           228 derneği çatısı altında bir araya gelerek kurulan MASTÖB'ün olağan kongresinde iki adayın yarışında asıl kazanan Malatya'nın birlik ve beraberliği oldu. Kongre öncesi adaylar misafirleri tek tek ağırlarken yapılan kongrede Yeni Malatya spor'a sahip çıkılması çağrısı kongreye damgasını vurdu. Yapılan kongrede Divan başkanlığını Hasan Kocabay, üyeliklerini de Ali Karadoğan, Aydın İşkur Mehmet Usul yaptı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede hayatını kaybeden eski Başkanların ruhuna da dualar okundu.

            Kongrede ilk konuşmayı Genel başkan Adil Gevrek yaparken Malatyalıların Birlik beraberliği için, Vatan için Tek Yürek olunması gerektiğini vurguladı. Yaptığı görev boyunca herkesten helallik isteyen Genel başkan Adil Gevrek’in konuşması sırasında, başkan adayı Haşim Karadağ adaylıktan çekildiğini açıklarken Nazife Özdemir tek aday olarak seçimi kazandı. '

           Madef başkanı Yılmaz Durmuş'ta kongre esnasında yaptığı konuşmasında " Birlik beraberlik içerisinde Malatya'yı büyütelim. Birlik olalım" dedi.

            Tek aday olarak Nazife  Özdemir yapılan açık oylamayla bir dönem Malatya sivil toplum örgütlerinin yeni başkanı seçildi. Başkanın Yeni yönetimin de çok özel isimler yer aldı, kongre sonunda çekilen resimler güne damgasını vurdu.

 

Nazife Özdemir Kimdir?

 

Malatya Akçadağ'lı olup ilk, orta ve lise eğitimini Akçadağ'da tamamladı. Aydın Üniversitesi yerel yönetimler ve Kamu yönetimi mezunu olup,   Siyaset bilimi ve kamu yönetimi organizasyonu üzerine yüksek lisansını tamamladı.

         Kurucusu olduğu Altın Kayısı Dernek Başkanlığı ile başlayan sivil toplum çalışmalarında daha sonrada kadın sivil toplum kuruluşlarında, hemşeri derneklerinde uzun yıllar görev yaptı.

MASTÖB sivil toplum örgütleri Birliğinde Başkan Adil Gevrek yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Özdemir, Akçadağlılar Derneği ve Akçadağlılar dernekler Federasyonu kurucu başkanı olup Yeni Malatya spor Kulübünde yönetim kurulu üyesidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.