ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Hrant Dink için Malatya'da düzenlenen anma etkinliği TUNCEL

 

19 Ocak 2022 00:44
Hrant Dink için Malatya'da düzenlenen anma etkinliği  TUNCEL

 

 

 

             Malatya'da İnsan Hakları Derneğinin çağrısıyla Hrant Dink’in doğduğu evin önünde anma töreni ve basın açıklaması düzenledi. Anmaya EMEP, KESK, HDP, ÖDP, ESP ve Pir Sultan Abdal kültür Derneği katıldı.

           İHD adına açıklamayı okuyan Mehmet Tuncel, sorumluların hâlâ ortaya çıkarılmadığını vurguladı.

Tuncel, "Sorumluların korunmasının nedeni bu konuda bağımsız, etkili ve kapsamlı soruşturmanın yürütülememesi, yani uygulanan cezasızlık politikasıdır. İnsan hakları savunucusu olarak cezasızlık politikasına hayır diyoruz” dedi.

           Hırant Dink’in mücadelesinin sürdüreceklerini ifade eden Tuncel, "Hırant Dink’in mücadelesi yaşamın her alanında var olmaya devam edecek. O her gün, her hak ve adalet arayışında, her demokrasi arayışında, her demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yanı başımıza konan barış güvercini olmayı sürdürecek. Bizler insan hakları savunucuları olarak ülkemizde geçmişle gerçek bir yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” mesajını verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.