ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

Eğitim – sen “……….provokasyonları tanıyoruz ve kınıyoruz.”

 

10 Şubat 2022 17:14
Eğitim – sen “……….provokasyonları tanıyoruz ve kınıyoruz.”

10 Şubat 2022 Çarşamba sabahı Atatürk büstünün, okul bahçesindeki yerinde olmadığı görülmüştür.

 

 

             İlimiz Yeşilyurt ilçesi, Kernek Anadolu Lisesi’nde 10 Şubat 2022 Çarşamba sabahı Atatürk büstünün, okul bahçesindeki yerinde olmadığı görülmüştür. Yetkililerle yapılan görüşmede büstün yerde parçalanmış olarak bulunduğu veyerine yeni bir büst konulduğunu belirmişlerdir.

Konu ile ilgili açıklama yapan EĞİTİM – SEN Malatya şube yürütme kurulu” Mustafa Kemal Atatürk emperyalist devletlere karşı Kurtuluş savaşı vererek bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

             Yaptığı devrimlerle ve ekonomik politikalarıyla kamu düzeni ve toplumsal yaşamı çağdaşlaştırma konusunda önemli gelişmeler kaydetmiştir. Bizi Ortadoğu ülkelerinden ayıran ve Atatürk’ün bizlere kazandırdığı en önemli özellik toplumun parasız olarak yararlandığı kamu hizmetleridir.

             Mustafa Kemal Atatürk’ün büst ve heykellerine son zamanlarda saldırıların artığını(Tekirdağ, Samsun bu günde ilimizde)görüyoruz.

         Yurttaşların çok ciddi bir şekilde zamlarla, işsizlikle, adaletsizlikle ve yoksullukla karşı karşıya olduğu, büyük ölçüde gündemlerin beslenme ve barınma üzerinde şekillendiği bir dönemde bu tür saldırılarla toplumun inanç ve değerleri üzerinden karşı karşıya getirme çaba ve provokasyonları tanıyoruz ve kınıyoruz.

          Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün büstüne yapılan saldırının faillerinin bir an önce bulunarak, adalet önünde hesap vermelerini acilen bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

 

EĞİTİM-SEN MALATYA ŞUBE YÜRÜTME

KURULU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.