ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

ARAPGİR’İN COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ; BEŞİNCİ ÜRÜNÜ POHMUT, ALTINCI ÜRÜNÜ MANUSA DOKUMASI OLDU

 

11 Şubat 2022 09:08
ARAPGİR’İN COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ;  BEŞİNCİ ÜRÜNÜ POHMUT,  ALTINCI ÜRÜNÜ MANUSA DOKUMASI OLDU

 

 

           Arapgir’in eşsiz lezzetlerinden Pohmut Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.

          Ayrıca Arapgir Manusa Dokum ası’da Arapkir Belediyesinin girişimleriyle yapılan başvurunun ardından Arapkir Pohmutu ve Arapgir Manusa Dokuması’nın Coğrafi İşareti alınarak ilçenin ve bölgenin kültür mirasına kazandırılıp koruma altına alındı.

            Arapkir Manusa Dokuması ve Arapkir Pohmutunda mutlu sona ulaşılmasının ardından Arapkir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu açıklamada bulunarak süreç hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı.

           Cömertoğlu yaptığı açıklamada ‘Arapgir’e yeni iki coğrafi işaretli ürün kazandırmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Arapkir Köhnü Üzümü, Arapgir Mor Reyhanı, Arapkir Dolaması ve Arapkir Tandır Kebabında olduğu gibi coğrafi işaret tescili sonrasında Arapkir Pohmutu ve Arapkir Manusa Dokuması’nın da ekonomiye kazandırılması için çalışmalarımız devam ediyor. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.