ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

MALATYA PSAKD 8. OLAĞAN GENEL KURULUNDA LATİFE ULUTAŞ GÜVEN TAZELEDİ

 

14 Şubat 2022 10:12
MALATYA PSAKD 8. OLAĞAN GENEL KURULUNDA LATİFE ULUTAŞ GÜVEN TAZELEDİ

 

 

          Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi 8. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurul da yapılan seçim sonucunda mevcut Başkan Latife Ulutaş ın güven tazeleyerek tekrar başkan seçildiği görüldü.

            Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi Genel Kurulu dernek binasında gerçekleştirildi. Genel Kurulu CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İHD, EĞİTİM SEN, TÜM KÖY SEN, UMUTSEN, BTS, CHP, EMEP, HDP, ÇGD ve ÜYELER katıldı.

PSAKD 8.olağan genel kurulunda hazırlanan gündem gereği Demokrasi şehitleri adına yapılan saygı duruşu ve istiklal marşı okunarak başlandı.

Divan başkanlığına ÇGD Şube başkanı İbrahim Göçmen ve arkadaşları seçildi.İbrahim Göçmen divan başkanlığına seçilmesi dolayısıyla yaptığı konuşmada " Çok değerli Pir Sultan abdal derneği üyeleri bizleri bu göreve seçmenizden dolayı çok teşekkur ederiz. Bu gün burada her ne kadar bir inanç gurubunun kongresi gibi görünse de emek ve demokrasi mücadelesinde de hep en ön saflarda olan bir kurumun kongresini yapıyoruz.

Türkiye de şu günlerde elimizi nereye atsak kırılır durumdayız. Her türlü baskının zulümün yaşandığı ekonominin en zor günlerinin yaşandığı fakir fukaranın çaresizlik içerisinde olduğu bir süreci yaşıyoruz. Barışta eser kalmazken özgürlükler kısıtlanmış her türlü baskılar devam ediyor.

6 Genel başkanın bu gün bir araya gelmiş olması iyi niyetle konuşulması sevindiricidir. Ancak bir bacağı eksik kalmıştır. Çünkü o masada esas olması gereken HDP olamamış hatta çağırılmamıştır bu bir eksikliktir. Diliyorum süreç içerisinde ittifaklar konumlarını bir kez daha değerlendirirler. " dedi  

      Genel kurul başlaması ve divanın oluşmasında sonra gündem gereği başkan Latife ululaşa söz verildi.

              Açıklamada bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Başkanı Latife Ulutaş: PSAKD Malatya Şubesinin 8. olağan genel kuruluna katılan siz dostları Pir Sultan’ın inancı, direnci ve bilinciyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

           Sevgili canlar öncelikle belirtmek isterim ki, Alevi inancı acısından çok önemli bir yerde duran Hızır ay içerisindeyiz.

Alevilikte Hızır inancı nedir?

Her zor anında tanrının eli, görünmeyen yüzüdür.

Bu pandamı döneminde uzanan bir doktor elidir, kimsesizlerin kimsesidir.

Hızır savaşa karşı barışın simgesi olan güvercindir.

Cezaevlerinde hâksiz hukuksuz şekilde yatan canların çağırdığı adalettir.

 Günlerdir sokaklarda ekmek ve onur mücadelesi veren işçilere uzanan eldir.

Hızır dayanışmadır.

Bütün adaletsizliğe karşi ortak bir duruştur.

 

Birbirimizin hızırı olması temennisiyle, Hızır hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

           Sevgili dostlar pir sultan örgütlülüğü 34 yıllık mücadele tarihinde katliamlara asimilasyona siyasal islama, faşizme karsı mücadele ederken yine bu ülkede öteki görülen inancı, dili, kültürü tanınmayan, demokrasi, barış ve laiklik mücadelesi veren tüm kurumlarla, yan yana gelmeyi dayanışmayı örmeyi borc bilmiştir.

            72 millete ayni nazardan bakan bir öğretinin mensupları olarak, mazlumların yanında zalimlerin karşısında taraf olmuştur. Hem bu sisteme karşı mücadele yürütürken, hem de asimilasyonu görev edinen, devletin belirlediği,  tariflendiği sınırlar içerisinde hapsolan alevi kurumlarına karşı da ciddi mücadeleler vermektedir!

           Canlar, Alevilerin öncelikli talepleri, inancının tanınması, Cem evlerimizin ibadethane olarak kabul edilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması ve yerine laik bilimsel eğitimin getirilmesi, bu taleplerimizin anayasal güvence altına alınmasıdır.

           Bu taleplerimiz karşılanana kadar, yani demokrasi barış ve eşit yurttaşlık hakkımız için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

            Şeyh Bedreddin’in yârin yanağından gayri her seyi paylaşma felsefesine inanarak, Pir Sultanların yoldaşları olarak dirençle bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Yezitler, Hızır pasalar olduğu sürece, bize de Hüseyin gibi durmak yakışır.” dedi.

Başkan ulutaşın konuşmasından sonra konuklara söz verildi.

            İlk olarak söz alan HDP il başkanı Yusuf bozkuş siyasi çalışmalarını anlatırken özellikle 6 genel başkanın bir masa da olmasını eleştirerek “ Biz HDP olarak 3. Bir ittifak için çaba sarf ediyoruz. Türkiye de sol ve sosyalist partiler ile temaslarımız devam etmektedir. Demokrasi ittifakı olarak çalışmalarımız devam etmektedir “ dedi

           Daha sonra söz alan CHP Genel başkan yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba da yaptığı konuşma da kurumları ve üyeleri selamladıktan sonra “ Malatya halkı ile birlikte olmak ve onlara hizmet etmek için gecemi gündüzüme katarak çalışıyorum. Ben şahsen bu ülkede laikliğin tüm kurum ve kuralları ile işletilmesinden yanayım. TSK ne Siyasete ve Eğitime din karıştırılmamalıdır.

            Malatya da aleviler yoğunlukla yaşamaktadır ve doğal olarak ibadet edecekleri bir cem evine şu gün için ihtiyaç vardır. Bunun için Malatya da bulunan alevi inancında olanlar kurumlar bir araya gelerek birlikte hareket ederlerse ben de kendilerine maddi manevi destek olurum bunun sözünü burada veriyorum.

             Millet ittifakı hiç durmadan Türkiye genelinde bütün bileşenleri ile çalışmaktadır. Bu dönem Cumhurbaşkanı Millet ittifakında seçilecektir. Kapımız bütün partilere kurumlara açıktır“ dedi

            Konuşmalardan sonra Çalışma raporu, Mali rapor ve denetleme raporları tek tek okunarak oy birliği ile ibra edildikten sonra seçime geçildi ve tek liste halinde gidilen seçimde Latife ulutaş 8.Olağan Genel Kurulda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.