ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

“Emekçiler Barış, Emperyalistler Savaş İstiyor!”

 

26 Şubat 2022 04:56
“Emekçiler Barış, Emperyalistler Savaş İstiyor!”

 

 

            Son iki üç gündür Rusya’nın Ukrayna ya saldırması ile başlayan savaş bütün hızıyla devam ederken savaş dolayısıyla o bölgelerde yaşayan sivil vatandaşların dahi savaş ortasında kalması ve çoluk çocuk demeden halkın üzerine topla bombalarla saldırılmasına dur demekiçin ülkemizin bütün bölgelerinde olduğu gibi ilimizde de savaşa karşı olan BARIŞ tan yana olan duyarlı Malatya demokrasi platformu da soykan parkında düzenlediği basın açıklaması ile “ SAVAŞA HAYIR “ dedi.

Malatya da ki tüm demokratik kitle örgütleri dernekler sendikaların SOL VE  SOSYAL DEMOKRAT siyasi partilerin  (HDP hariç) katıldığı basın açıklamasını Işılay demirtaş Demirel yaptı.

Demirel açıklamasında” Son yıllarda emperyalistler arasında artan hegemonik güç savaşları ve silahlanma yarışı Ukrayna krizinde savaşa dönüşmüştür. Tüm gelişmeler çatışmaların kısa sürede sonlanmayacağını, emperyal güçlerin dünya sisteminde lehlerine sonuçlanacak değişiklikler için düğmeye bastığını göstermektedir.

          Çıkarları dışında hiçbir şeyi umursamayan NATO, Rusya’ya karşı kuşatma, yayılma ve genişleme stratejisi uygularken Rusya eski gücüne kavuşmak için kendi içerisinde baskı politikalarını süreklileştirip, dışarıya yönelik hegemonik güç politikalarını hayata geçirmektedir.

           Savaş, Ukrayna’ya kimin hâkim olacağıyla ilgilidir.  Emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır.

            Ne yazık ki, tüm savaşlarda olduğu gibi en büyük bedeli ezilenler, emekçiler ödemektedir. Ukrayna krizinde de daha şimdiden yerleşim yerleri bombalanmaya başlanmış, çok sayıda sivil yaşamını yitirmiş ve yaralanmıştır.

Oysa krizin tek masumu bölgede yaşayan halklar ve emekçilerdir. Bu nedenle geçmişten bu yana emekçiler ve ezilen halklar savaşa karşı barışı savunurken, emperyalistler sömürüyü ve savaşı varlıklarının temeli olarak görmüştür.

 

Biliyoruz ki;

 

Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkım demektir!

Savaş, baskı, şiddet ve sömürünün katmerleşerek artması demektir!

Savaş, emekçilerin ekmeğinin küçülürken zenginlerin kasalarının dolması demektir!

Savaş, emeğin haklarının tamamen ortadan kaldırılması demektir!

           Savaş, iktidarların baskı politikalarına kılıf uydurulması demektir. İnsan haklarının, hukuk ve adaletin hiçe sayılmasıdır! Çevrenin, doğanın tahrip edilmesi demektir!

           Savaş sürdükçe onlar kasalarını dolduracak, halk yoksulluğa mahkûm olacaktır! Bahsedilen ekonomik yaptırımlardan iddia edildiği gibi bankalar, sermaye değil en fazla yoksul haklar, emeği ile geçinenler etkilenecektir.

Emperyalist savaş tehdidi sadece bombaların patladığı coğrafyayı değil, bütün dünya halklarını tehdit etmektedir.

          Bu savaş haklı bir savaş olmadığı gibi halkların savaşı da değildir. Bu savaş pandamı ve ekonomik kriz sürecinde enerji şirketlerinin, kapitalistlerin, silah tekellerinin ve emperyalistlerin barbarlık savaşıdır.

Savaşı durdurmak için geç değildir.

Rusya saldırılarını durdurmalı, NATO silahlanmayı ve yayılmayı esas alan politikalarından vazgeçmelidir.

          Askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir.

         Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetlere, insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır.

           Savaş çığırtkanlarına, savaştan nemalanmak, kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir.

               Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmesizin diyalog ve müzakere süreci başlatılmalıdır.” dedi

MALATYA EMEK ve DEMOKRASİ PLATFORMU

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.