ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Çağdaş Gazeteciler ile Çağdaş Sanatçılar Buluşuyor!

 

17 Mart 2022 05:59
Çağdaş Gazeteciler ile Çağdaş Sanatçılar Buluşuyor!

 

 

             Toplumcu ve dayanışmacı anlayış, mesleğimiz gazetecilik başta olmak üzere hemen hemen her alanda özgürlüklerimiz, hedef alınarak yok edilmeye çalışılmakta. Eleştirel ve tepkisel duruşların; değil varlıklarının kabullenilmesi, seslerini duyurmaları, bir araya gelmeleri bile sınırlandırılmak istenmekte.

              Halkın haber alma ve haber olma hakkını savunan gazetecilerin, herhangi bir haberi bahane edilerek ‘örgüt Propagandası’yla; sağlıktaki özelleştirme, şiddet ve özlük hak talepleri için ses yükselten sağlık emekçilerinin ‘ihanet’le; özgürlüğün ve itirazın sesi sanatçıların ise tehditle susturulmasına karşı durmanın tek yolu birlikteliğimizdir.

            Gazeteciliği, habercilikle sınırlı bir meslek olmanın ötesinde toplumsal dönüşümlerin ve dayanışmanın öznesi gören bir meslek örgütü olarak, özgür ve üretken fikirlerin neşet ettiği her anlayışla dayanışmamızı güçlendirerek sürdürmekteyiz.

             Toplumsal mücadele ve birlikteliğin birleştiricisi argümanlarından sanat ve sanatçılarla bir araya gelmenin, ortak faaliyetler gerçekleştirmenin günümüz itibariyle özel anlamı taşıdığı kuşku götürmez bir gerçek.

             Bu bağlamda Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, resim ve heykel sanatçılarımızın katkılarıyla ‘Çağdaş Gazeteciler ile Çağdaş Sanatçılar Buluşması’nın ilkini hayata geçiriyoruz.

                   Çankaya Belediyesi’nin desteğiyle Doğan Taş delen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenleyeceğimiz sergimizi, 1 Nisan 2022 Cuma günü saat 17:00’de eser sahipleri ve gazetecilerin katılımıyla açacağız. Sergimiz 12 Nisan 2022 tarihine kadar gezilebilecek.

 

 Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.