ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

ÇADIR CEM EVİNDE GELENEKSEL TOPLANTI

 

28 Mart 2022 03:46
ÇADIR CEM EVİNDE GELENEKSEL TOPLANTI

 

Gönül dostlarının toplantıları tekrar başladı.

 Malatya da yaşayan gönül dostları laiklik Bayrak Cumhuriyet ve demokrasinin sigortası durumunda olan bu değerler için her türlü fedakârlığı yaparak koruyup kollamaya her şartlarda her vakit canları pahasına da olsa mücadele eden etmeye devam eden gönül dostları uzun bir pandamı sürecinden sonra tekrar bir araya gelerek ülkede ve Dünya da olup bitenleri masaya yatırarak fikir alış verişinde bulundular.

         Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzlukları ve Dünya da ki özellikle Ukrayna – Rusya savaşı ve her türlü savaşın neden niçinler ini konuştular ve her şartta ülkemizde de Dünya da da  SAVAŞA HAYIR HEMEN ŞİMDİ BARIŞ dediler. 

          Pandemi süreci nedeniyle, uzun bir zaman ara verilen toplantılara tekrar başlandı. Öncülüğünü Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Ali Kapısı Derneği Başkanı ve Pir Teslim Abdal CEMEVİ Dedesi Muhsin Topal Cengiz önderliğinde, gönül dostları tekrar bir araya geldiler.

          Malatya'da ve Türkiye'de tek Çadır Cem Evi bulunan bu mekânda bir araya gelmesini sağlayan ve geçmiş yıllarda yapılan sohbet toplantılarına öncülük eden Muhsin Topal Cengiz Dede tarafından düzenlenen toplantıya sınırlı bir katılım sağlandı.

Yapılan toplantı neticesinde, birlik ve beraberlik noktasında fikir birliğine varıldı.

           Ayrıca Gönül dostlarının bugün yapılan toplantıları sonrasında; önümüzde ki süreçte, büyük şehir belediye başkanlığının da büyük katkıları ile temel atma ve yapımına başlanacak olan MALATYA CEM EVİ inşaatı sürecinde yapılması gerekenler noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.

           Malatya Cem Evi inşaatının temel atma ve yapımı aşamasında destek verilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgi için ilgili komisyonlar ve kurullar kurulması kararlaştırıldı.

 Bir sonraki toplantıda daha fazla katılımlarla ancak geçmiş dönemlerde olduğu gibi art niyetli provokatörlerin olmadığı gönül dostları ile başka bir geniş toplantıda  buluşmak üzere toplantı sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.