ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

MALATYA PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ SABAH KAHVALTISINDA ÜYELERİYLE BULUŞTU

 

11 Nisan 2022 09:48
MALATYA PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ SABAH KAHVALTISINDA ÜYELERİYLE BULUŞTU

 

         Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya şubesi yönetimi tarafından üyeler ile buluşmak son durumları analiz etmek ve çözümler üretmek adına dayanışma yemeği düzenlendi.

Malatya da bulunan önce birey olarak  PSKAD üyesi olan sonra da demokratik kitle örgütü siyasi parti kimliği olan kurum başkan ve yöneticileri .( BTS, SES, EĞİTİM SEN, UMUT SEN ,CHP,HDP,EMEP, ÇGD )  Katılımcılar arasında yerlerini aldılar..

Arkadaş kafe de verilen kahvaltı PSAKD üyelerini kaynaştıran hoş sohbetlerin yapılmasına vesile olan bir ortam da gerçekleşti.

Kahvaltıya başlamadan önce Malatya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Latife Ulutaş Arkadaş cafede düzenlenen kahvaltıda bir konuşma yaptı.

Latife ulutaş yaptığı konuşmada kısa ve öz olarak  “Değerli canlar biz demokrasi özgürlük emek eşitlik ve barış mücadelesi veren kurumlar olarak son günlerde yoksulluk ve neredeyse açlıkla mücadele etmek zorunda bırakıldık.

            Kötü olan ekonomi iyice dibe vurmuş durumda. Böyle sürelerde en büyük güç dayanışmayı büyüterek birlikte mücadeleyi omuzlamaktır.

Bugün bunun en iyi örneği göstermiş olduğumuz dayanışma ezilenlerin ötekileştirilenlerin kararlılığıdır. Bu kararlılıkla demokratik haklarımız için demokrasi kuralları içerisinde birlikte olarak bütünleşmeye devam ediyoruz devam edeceğiz.

Bizler pir sultanı rehber edinmiş aleviler olarak her zaman sizlerden aldığımız güçle mazlumun ve tüm ezilen halkların yanında olduk olacağız. Bu ülkede eşit yurttaşlık taleplerimizden ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.  ” Dedi ve katılımcı kurumların isimlerini tek tek sayarak teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.