ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

GÖNÜL SOHBET TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

 

16 Nisan 2022 14:08
GÖNÜL SOHBET TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

 

 

Daha önce ALİ KAPISI çadır cem evinde 7 – 8 kişi ile ilk toplantısı yapılarak sürecin değerlendirilmesinden sonra daha geniş ve kapsamlı bir toplantı yapılması kararlaştırılmıştı.

9 Nisan da Haç ova köyü yardımlaşma derneğinde çok fazla katılımla gündemli toplanma kararı alınmıştı.

Aynı gün Haç ova köyü yardımlaşma derneğinde yaklaşık 40 kişi ile toplantı gerçekleşti.

O günkü Toplantının gündemi

  • Malatya genelinde var olan gönül dostlarını bütünleştirmek
  • Cemal gürsel mahallesinde projelendirilen “ CEM EVİ “ İnşaatının yapılması
  • Kurul oluşturulması ( Üst kurul )

          Bu gündemin özellikle üçüncü maddesi ertelenmiş ve Alevi dedelerinin hepsinin bir arada olması ve ortak karar alınarak üst kurulu oluşturulmasına karar verilmişti.

             Bildiğiniz gibi Malatya da ki tüm gönül dostlarının toplanması birlik beraberlik ve bütünlük olarak ortak yaşamımıza katkı sunulması ve ülkenin çağdaşlaşması laik demokratik hukuk devleti olması ve tüm kurum ve kuralları ile Demokrasinin Cumhuriyetin yaşaması ve yaşatılması için oluşan gönül sohbetler devam ediyor.

16 Nisan cumartesi günü İkinci bir kez Zeynel Abidin vakfı cem evi salonun da yapılan özellikle Malatya’nın değişik bölgelerinde ilçe ve köylerinde gelen dedelerin katılımı ile toplanıldı.

Gündemin birinci maddesi olarak Bütün dedelerin kendi aralarında tartışarak konuşarak yüklenilen misyonlarının gerekleri ele alındı.

           Yapılan ortak konuşmalarda dedelerin bulundukları bölgede ilin bütün köy ve ilçelerinde ki gönül dostları ile görüşmesi onlarla bu birlik beraberlik çalışmalarına katılması dostluk bağlarının güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

          Aleviliğin özü ve gerçekliği anlatılarak çağdaş demokratik laik Türkiye’de Alevilerin en sade biçimde ve eşit yurttaşlık temelinde nasıl yaşaması gerektiğinin sade vatandaşımıza anlatılması ülkemizin cumhuriyetimizin  birliği beraberliği için bölünmez bütünlüğü için bayrağımızın al bayrak olduğu için ancak dini inancımızın da Alevilik olduğunu bilerek o bilinçle bizlerinde bu inancımızın bütün gereklerini yerine getirme sorumluluğumuz vardır denildi.

Öncelikle dedelere çok önemli görevlerin düştüğü düşeceği bu çalışma da bir de dedeler kurulu oluşturuldu.

Malatya Dedeler KURULU

 

  • Eşref Doğan
  • Muhsin Topal Cengiz
  • Doğan yıldırım
  • İbrahim Boztepe
  • Aliekber karaduman

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.