ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

A li RIZA BOZKURT “ LAİKLİK YAŞATIR”

 

23 Nisan 2022 13:48
A li RIZA BOZKURT “ LAİKLİK YAŞATIR”

 

          Tülov Vakfı Malatya İl Temsilcisi Ali bozkurt yazılı bir açıklama yaparak “  Çocukların sağlıklı, mutlu, temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı, istismar ve ihlallerden korunduğu, dinsel zorlamalara maruz kalmadan büyümesi laik yaşam hakkının savunusu ile mümkündür.”

   Açıklamasının devamında “  Laikliği salt endişeli beyaz Türklerin bir talebi olarak ve  baskıcı bir tutum şeklinde betimleyen tezler, gerçeklik karşısında çürümüştür. Son yılların acı tecrübeleri, laikliğin temel yurttaşlık meselesi olduğunu ortaya koymuştur.

             Yeryüzünde laik olmayan bir demokratik sistem yoktur. Laiklik, tanrıya inanan insanlara karşı girişilen bir mücadele değil; aksine, kendini tanrının elçisi olarak dayatan ve tüm toplumdan teslimiyet bekleyen yönetici kesimlere karşı girişilen bir mücadeledir.

              Çocuklara ve gençlere karşı uygulanan politikalar onların bir birey değil, kendi düzenleri açısından ‘zararsız’ bir tüketici olması için çaba üzerine kurulu. *Laik eğitim karşıtlığı özellikle, ekonomik krizin kıskacında kimsesiz bırakılan ailelerin ve onların çocuklarının bugününü ve yarınını gasp etmektedir.

              Önce yoksullaştır sonra kendine mecbur et döngüsüne *aileler ve gençler dini hassasiyetler üzerinden bağımlı kılınmaktadır. Burada kalmak zorunda bırakılan gençlerin zamanı kendine ait değil. Kariyerlerini inşa edecekleri, hayatı keşfedecekleri en güzel çağlarında ibadet etmeye, kitap okumaya, sohbetlere katılmaya, cemaat/tarikat öğretisini benimsemeye *zorlanıyorlar. Oysa bizatihi Kur’an “Dinde zorlama yoktur!”* diye buyurur.

           Çeşitli cemaatlerin devlet içinde serpilip güçlenmesinin ne sonuçlar yarattığı hafızalarda tazeliğini korumaktadır. Bu mahkûmiyeti ve istismarı sürdürülebilir kılan dinsel faaliyet yürüten kurum ve kuruluşlara tanınan ayrıcalıklardır.

             Siyasal İslam’dan demokrasi beklentisi gibi hayli fantastik düşlerin getirdiği yer sahipsiz çocuklar. Gün aşırı yaşanan olayların “münferit hadiseler” olmadığı bir gerçek. Aladağ’da, Muş’ta, Rize’de, Van’da, Antalya’da, Elazığ’da, İstanbul’da, Erzurum’da, İzmir’de, Denizli’de, Gaziantep’te... Yurdun dört bir yanında, yaşam hakkının savunusunu bekleyen milyonlar var.

               Bir demokrasinin yaşaması için olmazsa olmaz ilke laikliktir. O yoksa demokrasi de yoktur.

O yoksa yaşam yoktur. Yaşamı savunacağız. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

 

Ali Rıza BOZKURT

Tülov Vakfı Malatya İl Temsilcisi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.