ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

 

27 Nisan 2022 03:24
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

 

 

  Yaşasın 1 Mayıs. Yaşasın Birlik, Dayanışma, Emek ve Mücadele Günümüz! Diyen Malatya PSAKD yazılı bir açıklama yaparak Malatya halkını 1 Mayıs Pazar günü emeksiz üst kavşağında ki 1 Mayıs meydanına çağırarak emek ve demokrasi mücadelesinin bayrağını yüceltmeye davet etti

PSAKD Malatya şube başkanı Latife ulutaş yaptığı yazılı açıklama da“ Emek felsefesini Şeyh Bedreddin' in "yar yanağından gayri her şeyin paylaşımı"  sözleri üzerine kuran Alevi inancı sömürüye, alın terinin yok sayılmasına karşıdır. Emeğin gerçek sahiplerine paylaştırıldığı, paranın, kilidin, kârın, ezmenin, ezilmenin, savaşın olmadığı; adaletin, eşitliğin, kardeşliğin ve barışın olduğu  "Rızalık Şehri " inancımızın asıl hedefidir. Rızalık Şehri ruhu ile yaşasın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü.

Bizler Pir Sultan Abdal’ın direniş ve mücadele geleneğinin mirasçıları olarak bugüne kadar büyük bedeller ödemeyi göze alarak zalimlerin karşısında ezilenlerden ve mazlumlardan yana tavır aldık. Bundan sonra da zalimlere karşı her kesimden ezilen ve sömürülen emekçi kardeşlerimizle yan yana durmaya devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun zalime boyun eğmeme şiarımıza uygun olarak bizler de ne pahasına olursa olsun her türlü zulme karşı çıkıp ezilen bütün kesimlerle yan yana gelip kapitalist ve emperyalist sömürü düzenine karşı mücadeleyi büyüteceğiz.

 

Bu yüzden bizler Pir Sultan Abdal örgütlülüğü olarak eşit, özgür, demokratik ve laik bir ülke kurmak; savaşa karşı barışı, düşmanlığa ve nefrete karşı kardeşliği, sömürüye karşı eşitliği hakim kılmak için, işçiler ve emekçiler başta olmak üzere ezilen bütün toplumsal kesimlerle birlikte yan yana, omuz omuza birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Yaşasın 1 Mayıs.

Yaşasın Birlik, Dayanışma, Emek ve Mücadele Günümüz!

 

Tarih:1Mayıs

Toplanma yeri:Emeksiz alt kavşağı

Saat:11:00

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.