ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

“ yeni camide son yapılan duvar çeşme restorasyon işinin durdurulup caminin aslına uygun restore edilmesini talep etti.”

 

11 Mayıs 2022 01:10
“ yeni camide son yapılan duvar çeşme restorasyon işinin durdurulup caminin aslına uygun restore edilmesini talep etti.”

MHP, MYK ÜYESİ VE MALATYA MİLLETVEKİLİ MEHMET FENDOĞLU

 

 

 

            MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu Yeni Camide son yapılan restorasyon ile yapılan duvar çeşme yapısının durdurulup caminin aslına uygun restore edilmesini TBMM de yaptığı konuşma ile Vakıflar Genel Müdürlüğünden talep etti.

            MHP Milletvekili Fendoğlu konuşmasında;    “Yapımına 1893'te başlanan ve Sultan 2. Abdülhamid'in verdiği destekle 1912'de tamamlanan tarihi yeni cami, halk dilinde teze cami Osmanlı mimarisini bugüne taşıyan ve tamamen kesme taştan yapılan cami, merkez kubbe ve beş gözlü son cemaat mekânından oluşan 110 yıllık bize emanet eserimizdir.” Diyerek;

 

MALATYA BİZİM ORTAK SEVDAMIZ, HEMŞERİLERİMİZİN BEĞENMEDİĞİ HİÇ BİR PROJEYİ ONAYLAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL. TEZE CAMİ DE MALATYA'MIZIN SİMGE YAPILARINDANDIR.

 

              “Malatya bizim ortak sevdamız, hemşerilerimizin beğenmediği hiç bir projeyi onaylamamız mümkün değil. Teze Cami de Malatya'mızın simge yapılarındandır. Restorasyon çalışmaları kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bu tarihî yapıyı en ince ayrıntısına kadar yenilemiş ve hizmete açmıştır. Son yapılan duvar çalışması camimizin görselliğini etkilemiştir

 

Ve caminin görüntüsünü kapatmıştır. Son yapılan duvar çeşme yapısının durdurulup caminin aslına uygun restore edilmesini Malatya adına talep ederim.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.