ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

GAZETECİYİ TEHDİT EDEN ÇAY TV ORTAĞI TORLAK’A BÜYÜK TEPKİ.  CHP İL BAŞKANI ÇAY TV’DE Kİ PROGRAMINI İPTAL ETTİ

            Gazeteciyi tehdit eden Çay TV ortağı Torlak’a büyük tepki. CHP il başkanı Çay TV’de ki programını iptal etti               Rize de uydudan yayın yapan FETÖ dan firari olan ve ABD ye kaçan Cemal Külünkoğlu’nun ortağı olduğu FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen ÇAY Televizyonu ortaklarından İsmail Torlak’ın, ÇGD üyesi Aktüel 53.haber sitesi sahibi gazeteci Osman Köseoğlu’nu dün örtülü tehdit etmesi Rize de çeşitli çevrelerce tepkiyle karşılandı. 

15 Temmuz 2022 12:59
GAZETECİYİ TEHDİT EDEN ÇAY TV ORTAĞI TORLAK’A BÜYÜK TEPKİ.   CHP İL BAŞKANI ÇAY TV’DE Kİ PROGRAMINI İPTAL ETTİ

 

 

            Gazeteciyi tehdit eden Çay TV ortağı Torlak’a büyük tepki. CHP il başkanı Çay TV’de ki programını iptal etti

              Rize de uydudan yayın yapan FETÖ dan firari olan ve ABD ye kaçan Cemal Külünkoğlu’nun ortağı olduğu FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen ÇAY Televizyonu ortaklarından İsmail Torlak’ın, ÇGD üyesi Aktüel 53.haber sitesi sahibi gazeteci Osman Köseoğlu’nu dün örtülü tehdit etmesi Rize de çeşitli çevrelerce tepkiyle karşılandı.

            Çağdaş gazeteciler derneği (ÇGD) Rize şubesinden dün olaya yönelik yapılan açıklamanın ardından bugün de çeşitli STK ve siyasi parti temsilcilerinden tepkiler geldi.

           Yaşananlar üzerine ÇAY TV’de dün programa çıkarılacağı duyurulan CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, dün ertelediği bugün gerçekleştirileceği duyurulan programını iptal ettiğini açıkladı.

               Başkan Deniz konuyla ilgili olarak da bir basın açıklaması yaparak Çay TV sorumlularını açıklama yapmaya davet etti.

             Basına yapılan her türlü baskıya karşı tepkili olduklarını belirten CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ÇAY TV gerçekleştireceği programı neden iptal ettiklerine dair yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

 

“BASINA YÖNELİK BASKILARA KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

              “Haber sitelerinde yer alan tehdit haberleri üzerine muhatapları gerekli açıklamaları yapıncaya kadar Çay TV de 08 Temmuz 2022 tarihinde yapmayı planlamış olduğumuz programı ertelemek zorunda kaldık.

            Her zaman basın özgürlüğünden yana olduk siyasi iktidarların ya da farklı gurupların basına baskı uyguladıklarına şahit olduk ve bunlara her zaman karşı durduk karşı durmaya da devam edeceğiz. Bu bizim değişmez ilkemizdir.

            Bu nedenle aktuel53.com haber sitesi sahibi Osman Köseoğlu tarafından gündeme getirilen ve haber sitelerinde yer alan baskı ve tehdit iddiaları da önemlidir.

 

CHP il başkanı çay tv programını iptal etti

CHP il başkanı Deniz duyurusu yapılan programı iptal etti

 

“İLGİLİ YAYIN KURULUŞU AÇIKLAMA YAPINCAYA KADAR ÇAY TV PROGRAMLARINA ÇIKMAYACAĞIZ”

 

             Nasıl ki siyasi iktidarların ve farklı gurupların basına karşı baskı ve tehditlerine karşı koymuşsak itiraz etmişsek şimdi de basın kuruluşları arasında ki buna benzer olay iddiaları karşısında da aynı tavrımızı göstereceğiz.

               Tehdit ve baskı iddialarıyla suçlanan kişi ve kurumlar kamuoyuna gerekli ve açıklayıcı açıklamaları yapana kadar ilgili yayın kuruluşunun programlarında yer almayacağımızı kamuoyuna açıklarız.” Dedi

            Yaşanan olay sonrası ÇGD Rize şubesi tarafından yapılan açıklamaların ardından çeşitli çevrelerden tepkiler geldi.

 

“BASIN ÖZGÜR OLURSA BASIN OLUR”

 

              Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası başkanı Muammer Berberoğlu “Basın özgürdür sansür edilemez kınıyorum” derken

 

             İyi Parti Rize merkez ilçe başkanı Gönül Er; “Basın özgür olursa basın olur. Zorla veya yanlı yapılan haber haber olmaz anca reklam olur. Halkın doğru haber almasını Özgür basın mensupları gerçekleştirebilir. Yapılan tehditleri kınıyoruz.”

 

“MIZRAK ARTIK ÇUVALA SIĞMIYOR”

 

              İktidarın arkasına sığınarak, yandaş medya, muhalif medyaya alanı dar etmeye, baskı ve tehdit kurarak elimine etmeye çalışıyor diyen Çay üreticileri meclisi Rize temsilcisi Recep Memişoğlu; “Bilmiyorlar ki ‘Mızrak’ artık çuvala sığmıyor.

             Rize’de Basın Baskılanmaya Çalışılıyor. Bu aslında tüm Türkiye ile ilgili bir konu. Siyasal iktidar sıkıştıkça, basını baskılayarak, halkın haber alma özgürlüğünü kısarak süreci aşmaya, yapılan adaletsizlikleri adeta gizlemeye çalışıyor.

             Rize’de son yaşanan, Çay tv ortaklarından İsmail Torlak’ın, ÇGD üyesi ‘aktürl53’ haber sitesinin sahibi Osman Köseoğlu’nu telefonla arayarak, yaptığı bir haberden dolayı tehdit etmesi, bardağı taşıran olay olmuştur. Rize’de daha öncede, yapılan haberlere erişim yasakları getirilmesi ve davaların açılmasıyla başlayan süreç, yandaş gazetecilerin işi tehdit boyutuna taşıdıklarını görüyoruz.

             Çay Bölge Meclis Sekretaryası olarak, iktidar gücünü arkasına alarak ya da sığınarak, muhalif medya mensuplarına yapılan saldırı, tehdit ve haber yasaklarını kınıyoruz. Bu tür baskılara da boyun bükmeyeceğimizi buradan beyan ediyoruz…

 

“ÖZGÜR BASIN HERKESE LAZIM OLACAKTIR”

 

            DEVA Partisi Rize il başkanı Muhammet Avcı; “ herkese hatırlatmak isterim ki, özgür basın müreffeh bir ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Kimse ben zenginim ben güçlüyüm demesin. Özgür basın bir gün herkese lazım olacaktır”

 

“ÜLKEMİZDE BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI BİR KEZ DAHA DOĞRULANMIŞTIR”

 

              EMEP Rize il başkanı Hasan Zorlu can yaptığı açıklamada “Kuzey TV haber sitesinde yayınlanan “fetö iltisaklı olduğu iddia edilen çay TV programcısı emek hırsızı Orhan yazıcılar ölüler üzerinden Meşrutiyet peşinde” haberi yayınladığı gerekçesiyle aktüel 53 adlı haber sitesi sahibi Orhan köseoğlu’na çay TV ortağı İsmail Torlak tarafından tehdit edilmesi basın özgürlüğünün ülkemizde olmadığını bir kez daha doğrulamıştır.

             Halkın haber alma ve yayma hakkı için mücadele eden Özgür basına yönelik baskının bir parçası olduğunu düşünüyor ve Emek Partisi olarak protesto ediyoruz. Basına yönelik baskı ve şantaj uygulamalarının ortadan kaldırılması için basın örgütleri ile birlikte haksızlıklara karşı mücadele eden toplumsal güçlerin (emek ve demokrasi güçleri) birleşip mücadele etmesi gerekir. Bunu başarmalıyız.” dedi

 

 “İKTİDARIN BASINDAKİ YANDAŞLARI ARTIK DEVREDE”

 

               ÇGD üyesi Osman Köseoğlu’na yönelik Çay TV ortaklarından İsmail Torlak tarafından üstü örtülü tehdit iddialarına yönelik ESP, Fındıklı ilçe başkanı Turgay Köse, SOL Parti Rize  il başkanı Ahmet Haşim Parlak  tepki gösterdi.

              Partilerden yapılan açıklamalarda; “ iktidar gideceğini farkında. Onlarca gazeteciye dava açan onlarca gazeteciyi hapse tıkayan siyasi iktidar, yaptıkları yolsuzlukların, hırsızlıkların, adaletsizliklerin yazılmasını duyulmasını istemiyor.

             Rize’den yayın yapan AKP borazanı olduğu bilinen Çay TV adlı televizyonun ortağı olan İsmail Torlak, halkın haber alma hakkını savunan objektif yayıncılık yapan gazetecilere yönelik İktidarın saflarında nasıl yer aldığını bu olayla bir kez daha görüyoruz.

 

 

            Bugüne kadar bölgemizde sessizlerin sesi olan, üreticilerin yanında yer alan gazetecilere yönelik bu olayı şiddetle kınıyoruz özgür basın mensuplarının yanında olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz”

 

“BASIN ÖZGÜR OLMADAN DEMOKRATİK BİR ÜLKE OLMAZ”

 

             Basın özgürlüğü olmadan, gazetecilerin güvenliği olmadan, Demokratik bir toplum yaratmanın mümkün olmayacağına dikkat çeken Eğitim Sen Rize şube başkanı Ercan Özay, “bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu kabul edilemez. Halkın sesi olan Basın özgür olmalıdır ne yazacağını neyi yayınlayacağını kimsenin belirlemeye hakkı yoktur. Ancak özgür bir basınla Demokratik bir ülke yaratabilirsiniz””

 

“GAZETECİLERE YÖNELİK ŞİDDET DİLİNİN SİYASETİN ŞİDDET DİLİNDEN MEDYA PATRONLARINA SİRAYET ETTİ”

 

            Hopa, Halkevi temsilci Dursun Ali Koyuncu ise; “gerçeğin peşinden giden ve bunun için bugüne kadar bedeller ödeyen özgür basın emekçilerine yönelik bu saldırı gösteriyor ki iktidar yeni bir saldırı konseptini devreye sokmuştur.

          Yandaş gazetecilerden halkın gazetecilerine saldırı konsepti.aktuel53 haber sitesinin imtiyaz sahibi Gazeteci Osman Köseoğlu’nun Çay TV patronu İsmail Torlak tarafından tehdit edilmesini kınıyoruz.

               Gazetecilere yönelik şiddet dilinin siyasetin şiddet dilinden farksız olmadığını, siyasetin nefret ve şiddet dilinin medya patronlarına sirayet etmesi ülkemizin geldiği faşizm koşullarında şaşırtıcı değil.

               Ülkemizde her meslekte olduğu gibi gazetecilik mesleği de itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Gazetecilik mesleğinin itibari baskı ve tehditlere boyun eğmeyen gazetecilerle savunulacak. Tehditlerin karşısında Osman Köseoğlu nun yanındayız

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.