ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Kılıçdaroğlu, Balıkesir mitinginde bir kez daha ‘adayım’ mesajı verdi

      CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi olmasa da filli cumhurbaşkanı adayı olduğunu mesajını bir kez de Balıkesir’de verdi. 

25 Temmuz 2022 00:11
Kılıçdaroğlu, Balıkesir mitinginde bir kez daha ‘adayım’ mesajı verdi

 

 

              CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi olmasa da filli cumhurbaşkanı adayı olduğunu mesajını bir kez de Balıkesir’de verdi.

                Sıcak havaların kavurucu sıcaklığını iyice hissettirdiği günlerden geçiyoruz. Siyasetin gündemi de iyice ısınıyor. Seçim takvimi açıklanmasa da ülke çoktan seçim sahtı mahalline girmiş durumda. CHP’nin yaptığı Milletin Sesi mitinglerini de bu çerçevede değerlendirmek mümkün.

            Balıkesir’de Lozan Anlaşmasının yıl dönümü tarihinde CHP üçüncü mitingini gerçekleştirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’da CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na getirilen siyaset yasağını protesto için yaptığı mitingle birlikte resmi olmasa da filli cumhurbaşkanı adayı olduğunu mesajını Balıkesir’de de verdi.

            Kılıçdaroğlu parti genel başkanı mesajından ziyade Cumhurbaşkanı adayı mesajları verdi demek abartı olmaz. Kılıçdaroğlu konuşmasında sık sık ‘vatan ve bayrak kırmızıçizgimiz’ dedi, ülkenin sorunları hakkında çözüm olarak yine sandığı işaret etti.

 

BALIKESİR SEÇİMLERİ

 

            Balıkesir 2019’daki yerel seçimlerinde Cumhur İttifakının adayının az bir oyla kazandığı bir kent. Seçimlerde Millet İttifakı adına İyi Parti’nin adayı ile Cumhur İttifakı adına AKP’li aday yarışmıştı.

             İyi Partinin Iğdır’da HDP’ ye karşı aday çıkarması üzerine HDP de Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkarmıştı ve AKP’nin adayı az oyla seçimi kazanmıştı.

          AKP’nin adayı oyların yüzde 47.78 alırken, İYİ Partinin adayı ise yüzde 46,50 almıştı. HDP’ nin adayı da yüzde 1,30 almıştı.

            Balıkesir’in ilçelerinin çoğunda CHP’li belediye başkan adaylarının seçimleri kazandığını da hatırlatalım. Bu hatırlatmadan sonra mitinge dönelim.

 

EKONOMİ VE GEÇİM….

 

             İşçi ve emekçiler ekonomik krizin ağır faturası altında ayakta kalma mücadelesi verdiği bir dönemde mitingde vurgular da bu yöndeydi. CHP miting için MYK, PM üyeleri ve milletvekillerinden oluşan 41 kişilik heyetle üç günlük yapılan çalışmayla halkı mitinge çağırdı.

            CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile miting için yaptıkları çalışmalar hakkında kısa sohbetimiz de oldu. Orada da ekonomiye dair taleplerin öne çıktığını söylemek mümkün. Cumhur İttifakına oy verenlerin kaygılarını da anlattılar.

          Çocuklarının olası kamu atamalarında sıkıntı yaşayabileceği ya da var olan işlerinden olabilecekleri korkusuyla vatandaşların rahatsızlıklarını ortaya koymadıklarını da ifade ettiler. CHP liderinden önce konuşan üç isim de ekonomik duruma dair taleplerini dile getirdiler.

              Maden işçileri de “Madenler vatandır, vatan satılmaz” sloganı ve baretleriyle alandaydılar. İstanbul Sözleşmesi flamaları da miting alanında yer aldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.