ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Malatya yüksek sesle barışı seslendirdi; "Barış hakkı, bir insan hakkıdır"

Malatya'da Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde "Barış hakkını savunuyoruz, barışa ihtiyacımız var" şiarıyla basın açıklaması düzenledi. 

02 Eylul 2022 09:44
Malatya yüksek sesle barışı seslendirdi;  "Barış hakkı, bir insan hakkıdır"

 

 

            Malatya'da Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde "Barış hakkını savunuyoruz, barışa ihtiyacımız var" şiarıyla basın açıklaması düzenledi.

Platform adına açıklamayı okuyan İHD üyesi Mahmut Uzun, "Barış hakkı, bir insan hakkıdır" dedi.

               Uzun, "Çoğulculuk, Malatya Emek ve Demokrasi Platformu'nun pek çok kez vurguladığı ve yansıttığı, 'Herkes farklı, herkes eşit' sloganında ifadesini bulur. Çoğulculuk aynı zamanda demokrasinin de temelidir.

           İçinde bulunduğumuz ortamda asgari insani ve ahlaki kuralların işletilmesi rafa kaldırılmış, mezarlıklara yapılan saldırılar artmış, insan cenazelerinin torbalarda ailelerine teslim edilmesi hukuksuzluğunun yanı sıra vicdanları yaralamış, toplumsal barışa zarar vermiştir" diye konuştu.

           Uzun son olarak "Türkiye'nin siyasi partileri ve toplumsal muhalefeti barışa odaklandığı takdirde kesinlikle yeni bir barış sürecinin önünün açılacağı düşüncesindeyiz. Çünkü hepimizin barışa ihtiyacı vardır. İnsan hakları savunucuları olarak Türkiye'de barışa giden yolun barış hakkı mücadelesi ile olacağını biliyoruz.

Malatya Emek ve Demokrasi Platformu olarak, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyada barışın egemen olduğu bir yaşam için barış hakkı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.