ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak ekonomiyi düzelteceklerini, Kavgayı bitireceklerini savundu

              Ankara'da açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı olarak ekonomi düzelmiyor, düzelteceğiz; kavga var, kavgayı bitireceğiz; huzursuzluk var, huzuru getireceğiz" dedi. 

08 Eylul 2022 01:48
Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak ekonomiyi düzelteceklerini,  Kavgayı bitireceklerini savundu

 

 

              Ankara'da açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı olarak ekonomi düzelmiyor, düzelteceğiz; kavga var, kavgayı bitireceğiz; huzursuzluk var, huzuru getireceğiz" dedi.

            CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yenileyerek kapasitesini artırdığı Balık Hali ve yeni ilçe terminalinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak kararlı olduklarını belirterek, Türkiye'yi aydınlığa kavuşturacaklarını söyledi.

          Kılıçdaroğlu, "Mansur Başkan gerçekten de Ankara’nın Ankara olduğunu; Ankara’nın Türkiye’nin kalbi olduğunu ve Ankara’nın bir başkent olarak diğer 80 ile örnek olması gerektiğini bilen ve bu konuda çaba harcayan bir belediye başkanıdır" ifadelerini kullandı.

             Millet İttifakı'na dair söylemleri konuşmasının temel gövdesini oluşturan Kılıçdaroğlu, "Biz Millet İttifakı olarak kararlıyız. Millet İttifakı olarak bu ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız.

             Millet İttifakı olarak ekonomi düzelmiyor, düzelteceğiz; kavga var, kavgayı bitireceğiz; huzursuzluk var, huzuru getireceğiz; bereketi getireceğiz, her eve, her sofraya bereketi, huzuru getireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

MANSUR YAVAŞ ÖVGÜSÜ

 

            "Az önce bir terminalin açılışını yaptık. Şimdi Balık Hali’nin açılışını yapıyoruz. Mansur Başkan gerçekten de Ankara’nın Ankara olduğunu; Ankara’nın Türkiye’nin kalbi olduğunu ve Ankara’nın bir başkent olarak diğer 80 ile örnek olması gerektiğini bilen ve bu konuda çaba harcayan bir belediye başkanıdır. Dolayısıyla hepinizin huzurunda sayın başkanı, çalışma arkadaşlarını yürekten kutluyorum.

              Ankara’ya balıklar geliyor, en taze balığın Ankara’da olduğu söyleniyor ama balığı tüketen Ankaralıların güzel bir ortamda balığın hazırlandığını, satıldığını, müşteriye sunulduğunu görmeleri lazımdı. Eski hal gerçekten de sizin hakkınız değildi.

            Şimdi size hakkınız teslim edildi. Gayet güzel, uygar bir ortamda gelen ürünleri alacaksınız, onları tüketiciye sunacaksınız. Onları Ankaralılar alacak ve tüketecekler. Sizler de huzur içinde çalışacaksınız. Emeğinizin hakkını da böylece almış olacaksınız.

               Mansur Başkan, sadece bu iki tesisi yapmadı. Mansur Başkan, aynı zamanda kırsal kalkınma konusunda Türkiye’ye örnek olacak pek çok çalışmanın altına imza attı. Bugün kırsalda pek çok vatandaşımız görev yapıyorsa, çalışıyorsa, emek harcıyorsa, alın teri döküyorsa kazanmaya başladı. Kazanıyor ve dolayısıyla huzur içinde elde ettiği ürünü satarak gelir elde ediyor."

 

"TÜRKİYE GENÇLERİ İHMAL EDEN BİR YÖNETİMİ KABUL ETMİYOR"

 

             "Gençler bizim için çok önemli. Gençler elbette ki eğlenmek, gülmek ister. Bisiklete binmek, araba sahibi olmak, huzur içinde yaşamak ister. Gençler, düşüncelerini özgürce ifade etmek ister. Dolayısıyla Türkiye’nin nüfusunun yarısından fazlası gençlerden oluşuyor.

              Dolayısıyla gençleri ihmal eden bir yönetimi asla Türkiye kabul etmiyor. Biz bütün gençleri kucaklıyoruz."

 

MİLLET İTTİFAKI VURGUSU

 

             "Şimdi kavganın zamanı değil, beraber olmanın zamanı. Şimdi birlikte olmanın zamanı. Bayrağımıza ve vatanımıza bağlı kaldığı sürece herkesin başımızın üstünde yeri vardır. İki kırmızıçizgimiz vardır, vatanımız ve bayrağımız. Vatanını ve bayrağını kim seviyorsa başımızın üstünde yeri vardır.

           İki konuda ödün vermeyiz. İki konuda, vatanımız ve bayrağımız. Bu vatanda beraber yaşayacağız. Bu vatanda birlikte yaşayacağız. Bayrağımızın altında, onurumuzla ve gurumuzla yaşayacağız."

            "Bütün bunlar toplumun kucaklaşmasına ortam hazırlıyor. Kucaklaşıyoruz. Bütün bunlar aynı zamanda helalleşmemize ortam hazırlıyor. Helalleşiyoruz. Hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamadan bu ülkede herkesin, 85 milyon insanın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken Millet İttifakı olarak yapıyoruz.

             Altı partiyiz, altı lideriz orada. Hepimiz bu ülkede huzur, barış istiyoruz. Hepimiz birlikte yaşamak, kucaklaşmak istiyoruz. Ayrışmayı, kavgayı değil, tam tersine beraber, güçlü olmayı istiyoruz. Bizi ayırmak, bölmek isteyenler başkaları. Ama biz bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Biz bazılarının inadına karşın beraber olacağız, birlikte olacağız, kucaklaşacağız, Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız.

             Biz Millet İttifakı olarak kararlıyız. Millet İttifakı olarak bu ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız. Millet İttifakı olarak ekonomi düzelmiyor, düzelteceğiz; kavga var, kavgayı bitireceğiz; huzursuzluk var, huzuru getireceğiz; bereketi getireceğiz, her eve, her sofraya bereketi, huzuru getireceğiz. Komşu, komşu ile huzur içinde selamlaşacak, kucaklaşacak. Ayrılığı yok, beraberliği savunacağız."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.