ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

"Malatya da artık İkinci Milletvekillini İstiyoruz"

               CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya'da STK temsilcileri, iş dünyası mensupları, kanaat önderleri ve muhtarların katılımıyla yaptığı 'basına kapalı' toplantıda, çeşitli sorunların dile getirildiği ve Kılıçdaroğlu'nun da kendi değerlendirmelerini açıkladığı bildirildi. 

20 Eylul 2022 06:32
"Malatya da artık İkinci Milletvekillini İstiyoruz"

 

 

               CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Malatya'da STK temsilcileri, iş dünyası mensupları, kanaat önderleri ve muhtarların katılımıyla yaptığı 'basına kapalı' toplantıda, çeşitli sorunların dile getirildiği ve Kılıçdaroğlu'nun da kendi değerlendirmelerini açıkladığı bildirildi.

             Adıyaman'dan Malatya'ya gelen Kılıçdaroğlu'nun, Mövenpick Oteli'nde düzenlenen toplantıyı, "Eleştirmekten ve farklı fikirleri söylemekten çekinmeyiniz. Biz hiçbir şekilde siyasi görüş üzerinden etnik kimlik üzerinden inanç ve yaşam biçimi üzerinden siyaset yapmayacağız. Devletin temeline adaleti koyacağız" sözleriyle açtığı bildirildi.

            Toplantıda söz alanlardan Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, “Bazen bize diyorlar ki, ‘Oradaki programda ne işiniz var?’ Arkadaş biz sivil toplum örgütüyüz, biz her programa katılırız. Görüşümüz farklı olabilir, farklı partiye oy verebiliriz, ama biz medeni cesaretimizle, hiç kimseden de bir korkumuz yok, istediğimiz yere katılırız, istediğimiz soruyu eğer medenice sormamız gerekiyorsa sorarız.” sözleriyle tüm dikkatleri üzerinde topladı.

          Kılıçdaroğlu, ekonomik olarak ülkenin her geçen gün fakirleştiğini, ülkenin çok ciddi bir yönetim sorunuyla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, 'Millet İttifakı'nın sorunları çözmeye talip olduğunu anlattı.

            CHP lideri, tarımda yaşanan olumsuzluklar ve çiftçilerin mağdur edildiği yolundaki bir şikayet üzerine, "Bu konuda çalışmalarımızı tamamladık. Ürün bazlı bölgesel üretim projesini devreye sokacağız.

           Çiftçimizi mağdur etmeyeceğiz, mazot başta olmak üzere her türlü desteği vereceğiz. Özelliklede tarımda çalışan kadın çiftçilerimizi sosyal güvence kapsamına alarak bunları primlerini devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. İktidar olduğumuzda çiftçilerin ve küçük esnafın kredi faizlerinin tamamını sileceğiz yeni bir sayfa aça çağız."dedi.

              Göçmenlerle ilgili bir soru üzerine, "Suriye devleti ile görüşmelere başlayarak Suriyelileri Türkiye ye yakışır bir şekilde insanı ölçülerde iki yıl içinde ülkelerine geri dönmelerini sağlayacak adımları atacağız.  Onları komşularımız akrabalarımız olarak görüyoruz" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, yargıda yaşanan siyasallaşma üzerine sorulan bir soruya millet ittifakı olarak hâkimler ve savcılar kurulunu ayırması konusunda mutabakata vardıklarını belirterek bu tür yapılanmalara imkân vermeyeceklerini belirtti.

             Bir dernek başkanın, "Size Türkmen yeleği giydirmek istiyoruz" sözleri üzerine, bundan gurur duyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu kendi ailesinin de Horasan'dan Anadolu'ya gelen bir Türkmen ailesi olduğu ifade etti.

              FETÖ' nün siyasi ayağı ile ilgili gelen bir soruya, bunun üzerine en baştan beri gittiklerini buna iktidar olduklarında bu konuda hiçbir ayrım yapmadan gerekli adımlarını atacakları yanıtını veren Kılıçdaroğlu, KHK mağdurları ile ilgili ile ilgili soruyu da, “Bu konudaki görüşümüzü daha önce açıklamıştık. Bir kez daha söylüyorum, hukuk çerçevesinde suçsuz olup berat edenleri görevlerine iade edeceğiz.” sözleriyle yanıtladı.

              Şehit aileleri ve gazilerin mağdur oldukları yolundaki şikayetlerin dile getirilmesi üzerine,  mağduriyetin önlenmesi konusunda mevcut uygulamaları yetersiz bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz arasında hiçbir ayırım yapmayacağız" dedi.

              Usta öğreticiler ve atama bekleyen öğrenciler konusunda gerekli adımı atacaklarını ve devlette liyakati esas alacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, devlete personel alımlarda mülakatı kaldıracaklarını söyledi.

             Bir katılımcının, "İşsiz çok fakat biz işçi hatta çobanlık yapacak kimse bulamıyoruz" sözleri üzerine, Kılıçdaroğlu, plansız programsız bir şekilde her ile üniversite açılması ile niteliksiz eğitim nedeniyle gençlerin yeterli eğitim alamadığını belirterek bunun toplumu ve ekonomiyi olumsuz etkilediği söyledi. 

            CHP lideri, toplantıya katılan muhtarların soruları üzerine muhtarlığın önemli bir kurum olduğunu belirterek muhtarların özlük hakları konusunda iyileştirme yapacaklarını söyledi.

           Kılıçdaroğlu, ayrıca Malatyalılara, merhum milletvekili Mevlit Aslan oğlu üzerinden sistem etti. Aslanoğlu’nun Malatya için çok çalıştığını gitmedik köy bırakmadığını, fakat ikinci bir milletvekilini Malatya'nın CHP'ye vermediğini buna çok üzüldüğü belirterek, "Siz yıllardır bize ikinci milletvekilini neden vermiyorsunuz? Artık ikinci milletvekili istiyoruz" dedi.

Bu toplantının ardından CHP İl binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra Elazığ'a hareket etti.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖNÜNÜ KESTİ, HELALLEŞTİ..

 

            Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il merkezinin açılışına giderken önüne çıkan ve AKP’li olduğunu söyleyen vatandaş, "Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin" dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "helal olsun" diyerek vatandaşa sarıldı.

               Gerçek Gündem'de yer alan görüntülerde, Malatyalı vatandaş Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek "Sizinle helalleşmeye geldim. Ben AK Partiliyim. Size sosyal medyadan çok hakaret ettim, hakkınızı helal edin. Sizden şahsen helallik almak istiyorum.

             Sabahtan beri köşede bekliyorum. Bana nasip oldu hakkınızı bana helal edin." dedi. Kılıçdaroğlu da "helal olsun" yanıtını verdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.