ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Mithat Sancar: Umut Emek ve Özgürlük İttifakı'n da

    Tekirdağ’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Emek ve Özgürlük İttifakı yolculuğuna başladı. Alternatif biziz, umut bizdedir” dedi. 

26 Eylul 2022 03:15
Mithat Sancar: Umut Emek ve Özgürlük İttifakı'n da

 

 

            Tekirdağ’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Emek ve Özgürlük İttifakı yolculuğuna başladı. Alternatif biziz, umut bizdedir” dedi.

            HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Tekirdağ’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi, ardından HDP Tekirdağ 4. Olağan İl Kongresine katıldı.

            Çorlu’da gerçekleşen kongrede konuşan Sancar, HDP konvoyunun polis tarafından engellenmesine tepki gösterdi. HDP’ ye yönelik gözaltı, tutuklama operasyonlarına rağmen mücadeleden vazgeçmediklerini belirten Sancar, önceki gün İstanbul’da halk buluşmasıyla açıklanan Emek ve Özgürlük İttifakıyla ilgili de konuştu.

 

İttifakın yolculuğa başladığını anlatan Sancar şunları söyledi:

 

             “Bu yolculuk bu ülkede alternatifin ne olduğunu, umudun nerede olduğunu gösteriyor. Alternatif biziz, umut bizdedir. Bu ülkede demokrasi sorununun temelinde Kürt sorunu var. Kürt sorununa demokratik çözüm için halkların bütün temsilcileriyle birlikte mücadele edeceğiz.

          Demokratik çözümü müzakere ve ortak toplumsal iradeyle hayata geçireceğiz. Barışı bunun üzerine kuracağız. Barış tabanda kurulur. Onun için Türkiye’nin her yerindeyiz ve Türkiye’nin bütün halklarıyla birlikte yürümeye kararlıyız.

           Bu ülkede demokrasi sorunu ile Kürt sorunu iç içedir. Ülkeye demokrasi getirmek için Kürt sorununa demokratik çözüm, Kürt sorununa çözüm için de ülkeye demokrasi getirmek gerekiyor. İşte bizler sizlerle ve ittifaklarımızla çözümü bu ülkeye getirmeye kararlıyız. Sözümüz var halklara, kadınlara, gençlere, emekçilere."

 

HDP Tekirdağ 4. Olağan İl Kongresi

 

           Emek sömürüsüne de dikkat çeken Sancar, “Çorlu ve Tekirdağ bölgesi emek sömürüsünün en derin olduğu yerlerden biri. Çorlu’da çok sayıda emekçi arkadaşımız var. Emekçiler zor şartlarda sefalet ücretiyle çalışmaya mecbur ediliyorlar” dedi.

Sancar, “Emek sömürüsüne ve doğa talanına karşı mücadeleyi mutlaka birleştirmeliyiz” diye konuştu.

 

KOBANÊ DAVASI İÇİN DUYARLILIK ÇAĞRISI

 

             Öte yandan HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, yaptığı açıklamayla Kobanê davasının yarın süreceğini belirtip duyarlılık çağrısı yaptı.

           HDP nin önceki dönem eş genel başkanları Figen Yüksek dağ ve Selahattin Demirtaş, belediye başkanları, vekiller ve önceki dönem MYK üyelerinin de yargılandığı dava Ankara’da Sincan Cezaevi Yerleşkesinde görülecek.

            Komisyondan yapılan açıklamada, davadaki hukuksuzluklara dikkat çekilerek, davaya katılım çağrısı yapıldı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.