ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

 Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik

   25 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteciden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar avukatlarıyla aracılığıyla mesaj gönderdi: Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik.            Tutuklanarak Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazeteciler, gazeteci olduklarını belirterek gazetecilik mesleğinin onuruna sahip çıkılması çağrısında bulundu. 

02 Kasım 2022 15:49
 Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik

Tutuklu gazetecilerden mesaj var:

 

 

            25 Ekim’de tutuklanan 9 gazeteciden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar avukatlarıyla aracılığıyla mesaj gönderdi: Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik.

           Tutuklanarak Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazeteciler, gazeteci olduklarını belirterek gazetecilik mesleğinin onuruna sahip çıkılması çağrısında bulundu.

            Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, çıkarıldıkları mahkemece 29 Ekim’de “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandı. Sincan 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tek kişilik hücrelerde tutulan gazetecilerden Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz ve Emrullah Acar, avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

 

Gazetecilerin mesajları şöyle:

 

             Emrullah Acar: Hukuksuz 4 günlük gözaltının ardından 9 arkadaşımla birlikte hukuksuz bir şekilde tutuklandık. Basında soruşturma içeriğinde herhangi bir “suç” teşkil edecek, herhangi bir delil olmadığı yazıldı çizildi. Bunun yanında şunu eklemekte fayda var; tutuklanmamızı gerektirecek bir neden vardı aslında. 9 gazeteci hakikat gazeteciliği yapıyordu.

             Aslında serbest bırakılmamamıza şaşırmamamız gerekirdi, tutuklanmayı bekliyorduk. Ancak biz cezaevinde de hakikati yazmaya devam edeceğiz. Daha önce tutuklanmadım ancak cezaevleri ile ilgili birçok hak ihlali haberi yazdım.

             Bundan sonra böyle koşulları daha yakından görüp, daha yakından yazmak için elime bir fırsat geçti. Daha yeni cezaevine ayak bastık, ilerleyen günlerde maruz kaldığımız hak ihlallerini özgür basın aracılığıyla paylaşacağız. Özgür basın susmadı, susmayacak, hakikatin kalemi bükülmez.

 

"GERÇEKLERİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

            Selman Güzelyüz: Biz, Türkiye’deki iktidarların özgür basın direnişi karşısında mizansenlere başvurduğunun yakın tanığıyız. Bizleri mesleğinden tecrit etmeye çalıştıkça, bizler, Özgür Basın, gerçekleri karanlıkta bırakmaz. Mekânın bizim için bir önemi yok. Olduğumuz her yer bizim için hakikati yazma alanıdır. İçeride ve dışarıda, gerçekleri yazmaya devam edeceğiz. Yaşasın Özgür Basın.

 

"GERÇEĞİN PEŞİNDE OLDUĞUMUZ İÇİN TUTUKLANDIK"

 

Deniz Nazlım: Bugünün Türkiye'sinde gazeteci olmak zahmet ve emek isteyen bir meslek. İçinden geçtiğimiz zamanlarda cezaevlerine girmek ise en kolay şey. Ne yazık ki bu ülkede yazar, entelektüel, insan hakları savunucusu ya da gazeteci olmak şartına, cezaevine girmek eklendi.

             Bizler özgür basının bir neferi olmakla suçlandık. Özgür basın geleneğinin bir neferi, sürdürücüsü olmaktan onur duyuyoruz. Biz gazeteciyiz, yaptığımız tek iş gazetecilik. Bizi tutuklasalar da bu gerçek değişmeyecek, gazetecilik yapmaya, mesleğimizin onurunu savunmaya devam edeceğiz.

         9 arkadaşımızla birlikte hakikatin peşinde olduğumuz için tutuklandık. Ancak bizler içeride, arkadaşlarımız dışarıda, özgür basın geleneğini sürdürmeye, hakikati savunmaya devam edeceğiz

Tutuklu gazetecilerden mesaj var:

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.