ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Meral Danış Beştaş: Tutuklananlar gazetecidir, bizzat tanığım

            HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada MA ve JINNEWS çalışanı gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi. 

03 Kasım 2022 16:33
Meral Danış Beştaş: Tutuklananlar gazetecidir, bizzat tanığım

 

 

            HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada MA ve JINNEWS çalışanı gazetecilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.

            HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirlerinin tutuklanmasına tepki göstererek, “Tutuklananlar gazetecidir, ben bizzat tanığım” dedi.

               Gazetecilerin, mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını belirten Beştaş, “Türkiye’de iktidara muhalif olan herkes terörist olarak yaftalanıyor. Her zaman söylüyoruz, bugün ülkenin yarısından fazlası iktidar ölçülerine göre terörist muamelesi görüyor, herkese bu söyleniyor. Biz gayet iyi biliyoruz ki tutuklananlar gazetecidir” şeklinde konuştu.

             Beştaş, şunları söyledi:“Türkiye’de gazetecilik özgürce yapılamıyor, özellikle muhalif gazeteciler, iktidarın yargıyı silah olarak kullanmasıyla cezaevine kapatılıyor. 11 gazetecinin gazetecilik yaptıklarına ben bizzat tanığım.

             Berivan Altan ve Diren Yurtsever’e defalarca röportaj vermiş bir milletvekiliyim. Diğer milletvekilleri de eminim, özgürce konuşabilselerdi, bu röportajları kendileri de vermiş olurdu. Ben, sadece Berivan ve Diren’in adını verdim, diğer gazetecilere de tanıklığımı buradan ifade ediyorum.”

 

NE OLMUŞTU?

 

                25 Ekim'de düzenlenen ev baskınlarında MA ve JINNEWS çalışanı gazeteciler gözaltına alınmıştı. 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne getirilen MA Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Berivan Altan, Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Ceylan Şahinli, Emrullah Acar ile JİNNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Öznur Değer, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. "Terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanan gazetecilerin yaptıkları haberler ve görüşmeleri suçlama konusu olmuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.