ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı: "Annem beni hazırladı, oyuncağımla oynuyordum, babam nikâhımı kıymış"

Hiranur Vakfı'nda altı yaşında istismara uğrayan H.K.G. "Annem beni hazırladı. Saçlarımı taradı. Elimde oyuncağım vardı, oynuyordum. O gün orada benim nikâhım kıyılmış. Nikâhı babam kıymış" dedi. 

10 Aralık 2022 04:08
Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarı:  "Annem beni hazırladı, oyuncağımla oynuyordum, babam nikâhımı kıymış"

 

 

            Hiranur Vakfı'nda altı yaşında istismara uğrayan H.K.G. "Annem beni hazırladı. Saçlarımı taradı. Elimde oyuncağım vardı, oynuyordum. O gün orada benim nikâhım kıyılmış. Nikâhı babam kıymış" dedi.

 

İBB Hiranur Vakfı'nın binasını mühürledi

 

             Artı Gerçek, Hiranur Vakfı'nda altı yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğramasına ilişkin dava dosyasına ulaştı. Dinçer Gökçe'nin haberine göre, sanık baba Yusuf Ziya Gümüş el, İsmail ağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın fahri imamı olduğunu belirtirken, damadı Kadir İstekli için ise “O, fahri okutman” dedi.

               Anne Fatıma Gümüş el ise “Kadir genç görünüyordu ondan yaş farkını kabul ettim” dedi. Kadir İsteklinin, anne Gümüş el’den de 2 yaş büyük olduğu ortaya çıktı. Altı yaşında istismara uğrayan H.K.G. dava dosyasında yaşadıklarını "29 Şubat 2004'te annem beni hazırladı. Saçlarımı taradı. Elimde oyuncağım vardı, oynuyordum. O gün orada benim nikâhım kıyılmış. Nikâhı babam kıymış." diye anlattı.

              Yusuf Ziya Gümüşel’in kurucusu olduğu Hiranur Vakfı’nda yaşanan cinsel istismar davası İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Savcılık iddianamesinde, 1998 doğumlu H. K.G. 6 yaşından itibaren istismar etmekle suçlanan Kadir İsteklinin 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapsi istendi. Baba Yusuf Ziya Gümüş el ve anne Fatıma Gümüş el hakkında 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Sanıklar 22 Mayıs 2023'te hâkim karşısında olacak.

 

"ANNEM, 'O DAHA KÜÇÜK' DEDİ"

 

             Dava dosyasına göre, Türkiye’yi sarsan olay ile ilgili 2012’de savcı Hüseyin Erkan Özkurt dosya ile ilgili takipsizlik kararı verdi. Kasım 2020’ye gelindiğinde H. K. G. bir kez daha savcılığa başvurdu. Savcılık ifadesinde “Ailem eğitime karşı olduğu için beni okula göndermedi” diyen H. K. G., ifadesinin devamında “Ailemle yaşadığım evin alt katlarında öğrenciler medrese eğitimi alıyordu. Ben 6 yaşındaydım.

             Evde kardeşlerimle oynarken, annemle babam kendi aralarında konuşuyorlardı. Babam, annemi bir şeye ikna etmeye çalışıyordu. Annem ‘o daha küçük diyordu’. Sonra babam beni yanına çağırdı. ‘Kızım büyüdün sen değil mi?.

            Kocaman oldun. Abla oldun değil mi’ dedi. Bunun üzerine ben de sevinerek ‘evet baba’ büyüdüm. Ertesi gün, 29 Şubat 2004'te annem beni hazırladı. Saçlarımı taradı. Babam beni, elimden tutup aşağıya medreseye indirdi” dedi.

 

"BABAM VE YANINDAKİLER ORADA DUA OKUDULAR"

 

            H.K.G., henüz altı yaşındayken dini nikahının kıyıldığı o güne ilişkin “İçeri girdiğinde tanımadığım iki kişi ve Kadir İstekli vardı. Beni karşıladılar. Sonra onlar oturdular. Benim arka tarafa geçmemi istediler.

             Bu sırada elimde oyuncağım vardı onunla oynuyordum. O gün orada benim nikâhım kıyılmış. Nikâhı babam kıymış Orada bulunan iki kişi de şahitlik etmişler. Bu kişilerden biri Muhammed T. diğerinin ismi ise Osman… Akşama kadar orada kaldık. Babam ve yanındakiler orada dua okudular. Akşama doğru babam beni eve götürdü” diye konuştu.

 

"KADİR HOCA YASAKLADI, BAKMAYIN"

 

           Şikayetçi H.K.G., ifadesinin devamında “Ertesi gün abim M. S. beni medreseye indirdi. Abim beni indirirken orada bulunan öğrencilere "kardeşime bakmayın. Kadir Hoca yasakladı" diyordu. Abim beni Kadir’in odasına götürdü.

             Kadir abim den odadan çıkmasını istedi. Kadirle yalnız kaldık. Kadir yanıma geldi. Başımı okşadı. Odanın kapısı camlıydı. Görünmesin diye camı havlu ile örttü. Benden gözlerimi kapatmamı istedi” sözleri ile ilk olarak istismara uğradığını günü anlattı.

 

"ANNEM NİKÂH OLAYINI BİLİYORDU"

 

               Kadir İstekli ile, henüz 13 yaşındayken nişanlandığını 2014 yılında ise imam nikahıyla evlendirildiğini belirten H.K.G., “Ben 6 yaşında evlendirildiğim zaman annem nikah olayını biliyordu. Ancak, benim Kadir'le cinsel olarak birlikte olmama karşı çıkıyordu. Annem evdeyken babam beni Kadir’in yanına göndermiyordu. Sadece gündüzleri ders için gönderiyordu” diye konuştu.

 

"KADİR GENÇ GÖRÜNÜYORDU"

 

             Anne Fatıma Gümüş el (45) ise şüpheli olarak verdiği ifadede şunları kaydetti: "Kadir, kızımı 16 yaşında istedi, 17 yaşında evlendirdik. Kadir genç görünüyordu ondan yaş farkını kabul ettim. Kızım evlendikten bir yıl sonra resmi nikâhları yapıldı.

              Bir keresinde kızım telefonda mesajlaşıyordu, aldım telefonu elinden baktım bir erkekle mesajlaşıyor ve kaçma planları yapıyor. Daha sonra babasına söyledim kızımız ile yüzleştik ancak Kadir’e bunu söylemedik.

              Daha sonra kızım hamile kaldı, kocasına ısındı ve çocuğu olduktan sonra iyi oldu, çocuk 23 yaşına gelince tekrar kızım değişti. Bir keresinde kanaması olmuştu, hastaneye götürdüm. Karakolda ifade verdik, kızım evli dedim ama kızım 14 yaşında değildi.

              Kadir eşimin medresesinde öğrenciydi, daha sonra hoca oldu. Kızım 10 yaşına kadar Kadir’den ders aldı daha sonra 3 yıl Arifiye (Sakarya) medresesinde ders aldı.”

 

"VAKFIN FAHRİ İMAMIYIM"

 

            Kendisini, İBB’nin dün mühürlediği Hiranur Vakfı’nın fahri imamı olarak tanıtan baba Yusuf Ziya Gümüşel (59) ise “Kadir İstekli’nin herhangi bir evi yok. 25 yıldır burada çalışıyor fahri okutman olarak. Kızımın neden böyle bir ifade verdiğini bilmiyorum” dedi.

 

"AİLE İÇİ BİR FOTOĞRAF O"

 

              Davanın bir numaralı sanığı Kadir İstekli (47) ise savcılık ifadesinde şunları söyledi: “Eşim sürekli, ‘6 yaşında evlendik’ diyordu.

            Ben de bunun doğru olmadığını anlatıyordum ama o kadar ısrar ediyordu ki ben de ‘tamam’ diyordum ama hangi tarihteydi bu konuşma hatırlamıyorum. 13 yaşında çekilen fotoğraf aile içi bir fotoğraftır. Nişan fotoğrafı değildir” dedi.

 

BABA VE DAMADIN TUTUKLANMASI İSTENDİ

 

              Öte yandan dava dosyasında çarpıcı bir kararın da yer aldığı görüldü. Soruşturmayı yürüten savcı, baba Yusuf Ziya Gümüşel ile Kadir İstekli’yi, tutuklanmaları talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk etti. İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği, iki ismi de adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. Hakimliğin Aralık 2020 tarihli kararı ile iki şüpheliyi serbest bırakmasının gerisinde, şikayetçi H. K. G., akıl sağlığına ilişkin rapor alınmaması ve çiftin bir çocuklarının olması gerekçesi yer aldı.

 

"RÖNTGEN' FİLMİNE AYRI BİR SORUŞTURMA"

              Üç sanığı yönelik iddianame hazırlayan Savcı Ercan Ateş, H. K. G.’nin şikâyetine ilişkin 2012 yılında takipsizlik kararı verilmesine neden olan şüphelilere yönelik ise ayırma kararı aldı.

             ‘Resmi evrakta sahtecilik’ suçuna yönelik yapılacak soruşturmada, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde H.K.G.’nin yerine başka bir kişinin röntgen filmi alınarak yaşı büyük gösterilmişti.

hABER ; Evrensel

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.