ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş 2023 yılına merhaba diyeceğimiz bu son haftada Malatya için 2022 yılını değerlendirdi.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, hem şehrimiz hem de ülkemiz için ekonomik çöküş ve kriz yılı olan 2022’ nin mevcut hükumet içinde başarısızlıklar yılı olarak anılacağını dile getirerek yeni yılın tüm dertlere DEVA olmasını temenni etti.  

30 Aralık 2022 04:54
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş  2023 yılına merhaba diyeceğimiz bu son haftada Malatya için 2022 yılını değerlendirdi.

 

 

                DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, hem şehrimiz hem de ülkemiz için ekonomik çöküş ve kriz yılı olan 2022’nin mevcut hükümet içinde başarısızlıklar yılı olarak anılacağını dile getirerek yeni yılın tüm dertlere DEVA olmasını temenni etti. 

 

Güneş; “2022 AKP’nin Başarısızlıklarda Rekor Kırma Yılı Oldu”

 

               ”Yeni bir yıla başlamanın heyecanını yaşadığımız bugünlerde, geride bırakacağımız 2022 yılında yaşadığımız krizler özelde şehrimizde genelde ise ülkemizde birçok tahribata sebep olmuştur. AKP hükümeti ve AKP’nin Malatya yerel yöneticilerinin liyakatsiz tutumları özellikle şehir ekonomimizi önceki yıllara göre çok daha fazla olumsuz etkilemiştir.

              Kendi menfaatini tüm değerlerin üzerinde tutan ve toplumsal kalkınma hedeflerinin hiçbirine önem vermeyen politikalarla her alanda tam bir çöküş sürecine giren AKP 2022 yılında başarısızlıklarda rekor kırmıştır. Özellikle şehrimizde yatırımlar neredeyse durma noktasına gelmiş, Türkiye İstatistik Kurumu 2021 Yılı İl Bazında Kişi Başı Gayrisafi Yurt İçi Hâsıla Endeksi’nde ilimiz 81 vilayet içerisinde 65. sıraya gerileyerek nüfusça ve ekonomik alt yapı olarak nispeten daha küçük şehirlerinde gerisine düşmüştür.

               Bu veriler ışıdığında üzülerek görmekteyiz ki mevcut hükümet ve onun yerel temsilcileri Malatya’yı adeta kaderine terk edercesine bir umursamazlık gafletine kapılmışlardır.

 

Güneş; “DEVA İktidarında Kayısımız Gerçek Bir Dünya Markası Olacak”

 

            Tarımdan, hayvancılığa, sanayiden, eğitime, kültür/sanattan, spora yıllar boyunca kendi gelişimini artırarak sürdüren Malatya için son yıllar hızlı bir gerilemeyi de beraberinde getirmiştir. Dünya markamız olan kayısı yatırımlarında üreticilerimiz tam bir hayal kırıklığı yaşamıştır.

             Sezon öncesinde yapılan yıllık ürün beklentilerinin piyasa dengesini bozması, üretim maliyetlerindeki artışın sübvanse edilmemesi, müjde olarak lanse edilen TMO (Tarım Mahsulleri Ofisi) alımlarının yapılmayışı, üreticiye ödenen ücret ile yurt içi ve yurt dışındaki kayısı kilogram fiyatları arasında ki uçurum, TARSİM sigorta kapsamına alınamayan üreticilerin don ve diğer tarımsal hastalıklarda yaşadığı zararların temin edilmemesi önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda kayısıdan şehir ekonomisi olarak gereken verimleri alamamamıza sebep olmuştur.

              Kayısı üretimi ve ihracatında çözülmesi gereken bu ve benzeri birçok sorun, AKP yöneticilerinin tüm bunları göz ardı etmesi neticesinde yine çözüme kavuşmamıştır. Aziz Malatyalı hemşerilerimize DEVA Partisi olarak açıkça söz veriyoruz 2023 yılında yapılacak genel seçimler sonrasında DEVA Partisi iktidarında Genel Başkanımız Ali Babacan’ın titizlikle hazırladığı tarım politikalarımız ile birlikte kayısımızda gerçek manada bir dünya markası olacaktır.

             Kayısımız hak ettiği değere kavuşurken üreticimizde alın terinin karşılığını tamamen alacak ve yüzleri gülecektir.

 

Güneş; “Organize Sanayi Bölgelerinde Yüzlerce Emekçi İşten Çıkarıldı”

 

              Daha önceki yıllarda kendi iç politikalarıyla yatırımlarını artırmaya çalışan sanayicilerimiz 2022 yılında en çok mağdur olan kesimlerden olmuştur. AKP Hükümeti’nin liyakatsiz ekonomi politikalarında ki krizin ezici etkisi ile boğuşan sanayici ve iş insanlarımıza bir darbede Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın teamüllere aykırı olarak Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na karşı başlattığı hak gaspına dönüşen tutumlarından gelmiştir.

               Organize sanayi bölgelerinde yatırımları kilitleyen iş insanlarını endişeli bekleyişlere sevk eden bu akıl almaz politikaların sonucu ne yazık ki yine vatandaşlarımıza işsizlik faturası olarak kesilmiştir.

               Hükümetin 2022 yılı içerisinde asgari ücrete iki defa toplamda yüzde elli zam yaparken daha fazla oranlarda vergilere zam yapmasına çözüm arayan işverenler ne yazık ki birçok çalışanının işine son vermek zorunda kalmıştır.

              Sayıları yüzleri aşan emekçilerimizin bu mağduriyetine çözüm bulunamamış her konuda olduğu gibi organize sanayi bölgesi çalışanları da kaderine terk edilmiştir. Bakanlığı döneminde işsizliği Cumhuriyet tarihimizin en alt seviyelerinde tutmayı başaran Genel Başkanımız Ali Babacan’ın sıklıkla dile getirdiği gibi 2023 yılında DEVA Partisi iktidarında tamamen bilimsel temellere dayalı ve liyakati öncelediğimiz politikalarla hem ülkemizi hem de Malatya’mızı özlenen günlere kavuşturacağız.

 

Güneş; “Hemşerilerimizin Emanetinin Hoyratça Harcanmasına

 

Daima Karşıyız!” Malatya Ticaret Odası yönetimine karşı adeta bir hüküm kurmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ve Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi’nin siyaseten ve madden destekleri ile MTSO seçimlerine karşı aday çıkarma girişiminin hüsranla sonuçlanması ilimiz genelinde en çok tartışılan konu olarak henüz sıcaklığını korurken bir başka skandalda EXPO 2028 Fuar Lansman Gecesinde yaşandı.

             Malatya Valiliği ile ortaklaşa tertip edilecek olan EXPO 2028 Fuarı için 5 yıl gibi uzun bir süre varken çok görkemli bir programla tanıtılması ve bir Selahattin Gürkan reklamına dönüşmesi de kamuoyunda tepkilerle karşılandı.

             Dileyen yerel yönetimlere düzenleme hakkı verilen dar kapsamlı bir bitki üreticileri fuarı olacak olan EXPO 2028’in bu yanı bir tarafa, lansman gecesine kendi milletvekillerinin bile ilgi göstermemesi vatandaşlarımızın akıllarında birçok soru işareti doğurmuştur. Malatyalı hemşerilerimizin emaneti olan belediye gelirlerinin böylesine hoyratça harcanmasına hep karşı olduk daima da karşı olacağız.

 

Güneş; “2023 Türkiye’miz Ve Malatya’mız İçin DEVA Olacak! ”

 

              Son genel seçimlerde hemşerilerimizden yüzde 69 oranında bir destek alan AKP ve yerel temsilcilerinin görüldüğü üzere bu teveccühe adeta sırtlarını dönercesine umursamaz politikaları Malatya’mıza hak etmediği bir gerileme süreci yaşatmıştır. Yaşanan tahribatların tamamının farkındayız. Tüm konularda çözüm politikalarımızı hazırladık.

                 Önceliğimiz insanımız anlayışını baz alarak tamamen bilimsel temellere dayanan yeni yatırım planlarımızı ve çözüm politikalarımızı yeni yılda hemşerilerimizle paylaşacağız. Şehrimizin hak ettiği yaşamsal ve kültürel değerlerin gelişmesi için büyük bir heyecan ve azimle yeni yılda aziz hemşerilerimizle iç içe olacağız.

              Bu vesile ile aziz hemşerilerimizin yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ederim. Unutulmasın ki 2023 yılı Türkiye’miz ve Malatya’mız için DEVA olacak!”

 

ONUR GÜNEŞ

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.