ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Emek ve Özgürlük İttifakı mitinge çağırıyor:  Birlikte değiştirelim!

             Emek ve Özgürlük İttifakı pazar günü İstanbul Kartal’da “Yoksulluğa, savaşa, baskılara dur diyelim” mitingine hazırlanıyor. Parti temsilcileri “Baskılara dur diyelim, birlikte değiştirelim" diyor. 

11 Ocak 2023 08:39
Emek ve Özgürlük İttifakı mitinge çağırıyor:   Birlikte değiştirelim!

 

 

             Emek ve Özgürlük İttifakı pazar günü İstanbul Kartal’da “Yoksulluğa, savaşa, baskılara dur diyelim” mitingine hazırlanıyor. Parti temsilcileri “Baskılara dur diyelim, birlikte değiştirelim" diyor.

             Emek ve Özgürlük İttifakı, 15 Ocak Pazar günü “Yoksulluğa, savaşa, baskılara dur diyelim” sloganıyla İstanbul Kartal Meydanı’nda bir miting düzenleyecek. İttifakta yer alan partilerin İstanbul temsilcileriyle mitingde verilecek mesajı ve miting hazırlıklarını konuştuk.

Sema Barbaros, Ferhat Encü, Nilay Kuş, Mehmet Çalasın, Fatmanur Güler, Cengiz Yeter

             Yoksulluğun giderek derinleştiği ve siyasal alanda baskıların arttığını söyleyen Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, “Böyle bir dönemde bu mitingin yapılması elbette ayrıca bir anlam taşıyor.

              Her şeyin seçim ile tartışıldığı, adeta ‘sandığa havale’ edildiği bu zamanda bir mücadele alanı yaratabilmenin, emekçilere birlikte örgütlenme ve değiştirme çağrısı yapmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir mücadele platformu olan ittifakımız bu çağrıyı aynı zamanda emek ve meslek örgütlerine, demokrasi güçlerine, hakları için mücadele eden işçilere, kadınlara, gençlere de yapıyor” dedi.

              Miting hazırlıklarını da anlatan Barbaros “Şimdiye kadar miting hazırlıkları açısından il düzeyinde ve ilçelerde ortak dağıtımlar yapıldı, yine mitinge katılım için çeşitli kurumlara çağrıları ortak yapıyoruz. Bu hafta çeşitli noktalarda genel başkanların, parti sözcülerinin, milletvekillerinin halka çağrı amaçlı yapacağı bildiri dağıtımları, halk buluşmaları ve toplantıları olacak. Sosyal medya ile çağrılarımız devam ediyor.

              Yine basın aracılığıyla bunun duyurusunun yapılacağı haberler, programlar olacak. Bu zor koşulları değiştirecek olan en geniş mücadele zeminlerini yaratmaktır. Demokrasi güçlerinin, adalet arayışında olanların, hakları için mücadele eden emekçilerin, kadınların, gençlerin birlikte mücadele etmesi, yan yana gelmesi, örgütlenmesi en önemli gücümüz olacaktır.

              Bu açıdan İstanbul halkını yoksulluğa, savaşa ve baskılara karşı durmak birlikte değiştirmek için bu mitinge çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

"İSTANBUL’UN DÖRT BİR YANI ÇAĞRIMIZLA BULUŞUYOR"

 

               Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul Başkanı Fatmanur Güler de “Miting zor bir dönemde gerçekleşiyor ama Emek ve Özgürlük İttifakı zaten bu öngörüyle kurulmuş bir ittifak. AKP’nin iktidarı bırakmamak adına her türlü zor yolu deneyeceğini öngörüyorduk.

              Böyle de oluyor, HDP’ ye yönelik saldırılar, İmamoğlu’na yönelik dava süreci hep bunları gösteriyor. Bizim işimiz bu noktada halkımızın işini kolaylaştırmak. AKP’yle mücadelede yollar açmak, bu yolları göstermek. Elbette tek amacımız bu değil ama birincil önceliğimiz bu. O yüzden mitingimiz böyle bir zor süreçte topluma umut olacak.

              Önce AKP’yi göndereceğiz. Sonra bu ülkenin emekçilerine sermaye iktidarlarından başka bir seçeneği olduğunu göstereceğiz. Seçeneği olmadığını düşünen, bu zor günlerden nasıl çıkacağız diyen Emek ve Özgürlük İttifakına baksın; seçeneği, çözümü anlatacağız.

              İstanbul’un dört bir yanı çağrımızla buluşuyor” dedi. Güler “Umutsuz hisseden, siyasetin çözümsüz kaldığını düşünen kim varsa çevrenizde; eş, dost, arkadaş koluna girin getirin, mitingimizde buluşalım” dedi.

 

"TOPLUMA UMUT OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ"

 

              “Topluma umut olduğumuzu ve halkımızın iki ittifaka mahkûm olmadığını göstereceğiz” diyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü de “Mitingde bu toplumun ezilenleri olarak, bu toplumun ötekileştirmişleri olarak her türlü baskıya rağmen direndiğimizi ifade edeceğiz.

               Tüm tecrit ve savaş politikalarına karşı, işçinin emeğini sömürenlere karşı itirazımızı en yüksek bir şekilde söyleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

               Encü şunları söyledi: “Birlikte değiştireceğimizi, toplumsal muhalefetin ne denli güçlü olduğunu göstermeye çalışacağız. Tüm hukuksuzluklara karşı, tüm adaletsizliklere karşı direnme fotoğrafını ortaya koyacağız.

                Bizi bu topraklarda yok sayanlara karşı var olduğumuzu göstereceğiz. Türkiye toplumunun sorunlarını çözmeye aday olduğumuzu ve bu ülkede barışı, eşitliği, özgürlüğü, bizim ittifakımızın getirebileceğini anlatacağız.”

 

"İTTİFAKIMIZ ORTAK MÜCADELENİN ZEMİNİ"

 

             Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Başkanı Cengiz Yeter de “Gerçekten zor bir dönemdeyiz. Ancak bu dönemin umut veren yanı da Saray iktidarına karşı toplumun her kesiminden itiraz seslerinin yükselmesidir. Tam da bu noktada Emek ve Özgürlük İttifakı tüm bu seslerin temsilcisi olarak yola çıktı” dedi.

               Emek ve Özgürlük İttifakının, seçim öncesi ve sonrasında da yürütülecek ortak mücadelenin zemini olacağını söyleyen Yeter “Kuruluşumuzun ardından büyük illerde kapalı salon toplantıları düzenlendi. İstanbul ve Ankara’da ortak kampanyalar yapıldı.

               Şimdi sıra, birlikte alanlarda sesimizi yükseltmeye geldi. İstanbul Kartal mitingi bu yanıyla ittifak adına bir ilk olacak” ifadelerini kullandı. Miting hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Yeter “İlçelerde oluşan ortak heyetler duyuru ve çağrı faaliyetini İstanbul’un dört bir yanında devam ettiriyor.

                Bu hafta boyunca çalışmalarımız devam edecek. Umuyorum ki ittifakımızın ilk mitingi başarılı ve kitlesel bir biçimde gerçekleşecek” dedi.

 

"HALKIN BARAJINI KURMALIYIZ"

 

               Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul İl Sözcüsü ve PM Üyesi Nilay Kuş da “Emek ve Özgürlük İttifakı olarak içerisinden geçtiğimiz zor ve kritik sürecin halkın lehine eğriltilmesinin mümkün olduğunu, halkın çıkarlarının ancak halkçı bir çıkış ile sağlanabileceğini dile getiriyoruz uzun süredir.

               Mitingi bu söylemin ve iddianın pratik ayaklarından biri olarak örgütlüyoruz. Mitingin böylesi bir süreçte örülmesi, halkçı güçlerin yan yana gelmesi ve bu gidişata karşı halkın barajının kurulması açısından önem taşıyor.

               Halkın barajı olarak tarif ettiğimiz mücadele hattı ise işçilerin, kadınların, LGBTİ+’ların, gençlerin, ekolojistlerin, Kürtlerin, Alevilerin ve ezilen, sömürülen diğer tüm kesimlerin eşit, özgür, adil bir toplumsal düzeni kurma taleplerinin yan yana gelmesi ve ortaklaşmasıdır. 

                Gerçekleştireceğimiz miting toplumsal dinamiklerin bir araya geleceği ve sözünü söyleyeceği büyük bir buluşma olacak” dedi. Miting için yoğun ve hareketli bir çalışma içerisinde olduklarını anlatan Kuş “Dört bir yandan kuşatılmak istendiğimiz olağanüstü bir süreç ile karşı karşıyayız. Bu kuşatmayı kırmak, savaşa, yoksulluğa, baskılara dur demek ve bu düzeni birlikte değiştirmek için herkesi mitinge çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

"ÖFKEMİZİ HAYKIRMANIN ZAMANI"

 

             SMF Temsilcisi Mehmet Çalasın da “Ekonomik ve siyasal krizin derinleştiği ve krizin bütün ağır ekonomik ve siyasal sonuçlarının, faturasının işçi ve emekçiler başta olmak üzere tüm ezilenlere ödetildiği bir süreçte miting örgütlüyoruz. Bu anlamıyla mitingimizin politik içeriği ve talepleri oldukça önemlidir.

               AKP-MHP faşist iktidarının işçi sınıfı, emekçiler, ezilenler ve onların örgütlü güçlerine yönelik top yekun savaş, sömürü ve saldırılarının derinleştiği bu süreçte, mitingimiz topyekun karşı koyuşu, direnişi, mücadeleyi ve eşitlik, adalet ve özgürlük taleplerimizi güçlü bir şekilde haykırdığımız bir kürsü olacaktır.

               Bu anlamda işçi ve emekçiler başta olmak üzere tüm halkımızı mitingimize katılmaya; faşizme, sömürüye, açlığa, yoksulluğa, sefalete ve gerici savaşa karşı öfkemizi haykırmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.